Prie streikuojančių kolegų prisijungė „Rasos“ gimnazija

Prie streikuojančių šalies pedagogų jungiasi kolegos iš Kauno Vytauto Didžiojo (VDU) universiteto „Rasos“ gimnazijos. Pamokos mokykloje nevyks dvi dienas.

Surinko profesionalų būrį

Antradienio rytą VDU „Rasos“ gimnazijoje nebuvo įprastinio šurmulio – pedagogai sėdėjo tuščiose klasėse, koridoriuose šmėsčiojo vos keli mokiniai, įeinančiuosius vidun gi sveikino ne skambutis, o abiturientas Tomas Gumauskas.

Mokyklos bendruomenei paskelbus dviejų dienų streiką, projekto „ENDE“ komanda nusprendė tikslingai išnaudoti susidariusį laiko nuostolį – pamokas perėmė į savo rankas. 

Per kelias dienas idėjos sumanytojai subūrė visą būrį lektorių – rašytoja Sandra Bernotaitė moksleiviams pasakojo apie kūrybinį rašymą, su didžiausiomis miesto architektūrinėmis nelaimėmis gimnazistus supažindino Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas Gediminas Banaitis, tarpukario Kauno istoriją budino istorikas Žilvinas Rinkšelis.

„Įtraukėme ir mokinius“, – į programą kompiuterio ekrane dirstelėjo T.Gumauskas. 

Matematiką su žaidimais ENDĖ komanda patikėjo programos organizatorei Raimondai Jankutei ir VDU „Rasos“ gimnazijos moksleivei Gabrielei, fiziką – išmaniam KTU desantui.

Palaikė mokytojai

Perspėjome, kad jei vaikai neis į mokyklą ir tuo metu jiems kas nors nutiks, bus atsakingi tėvai.

„ENDE“ atstovas džiaugėsi, kad į vienos dienos avantiūrą noriai įsitraukė visi kviesti lektoriai ir apgailestavo, kad tokio pat susidomėjimo nesulaukė iš moksleivių – nors 9 val. ryto mokykloje buvo apie 60 gimnazistų, tik ketvirtadalis jų, anot T.Gumausko, susidomėjo lektorių vedamais užsiėmimais.

Dirstelėjęs į pustuštes klases, abiturientas juokavo, kad vietoje trijų klasių, kurių duris pažymėjo specialiu „ENDE“ plakatu, būtų pakakę ir vienos.

„Kaip reagavo mokytojai? Pradžioje manėme, kad jiems tai nepatiks, tačiau prasidėjus pamokoms, ne vienas jų klausė kaip sekasi“, – sulaukęs palaikymo iš pedagogų, moksleivis atsakė tuo pačiu. – Šios dienos iniciatyva – žinutė mokytojams, kad mes esame su jais. Tuo pačiu norėjome parodyti, kad net ir tada, kai nevyksta pamokos, ugdymo procesas gali vykti.“ 

Kol kas vieninteliai

Anot gimnazijos vadovo Artūro Sakalausko, tai, kas vyksta mokykloje labiau primena ne streiką, o palaikomąją solidarumo akciją. Pamokos nevyksta, tačiau mokytojai sėdi mokykloje. 

„Ilgai diskutavome, kol ryžomės“, – paklaustas, kodėl ugdymo procesas nutrauktas tik dviem dienoms, A.Sakalauskas tikino pirmiausiai galvojęs apie mokinius.

Įprastu režimu mokykloje pamokos vyks ketvirtadienį. Apie laikinus pasikeitimus ugdymo procese, visi tėvai informuoti per TAMO.

„Perspėjome, kad jei vaikai neis į mokyklą ir tuo metu jiems kas nors nutiks, bus atsakingi tėvai“, – kalbėjo A.Sakalauskas. 

VDU Rasos gimnazija – pirmoji miesto mokykla, prisijungusi prie visuotinio streiko. Signalų, kad tai daryti ketina daugiau Kauno mokyklų, kol kas nėra.

„Tai vienintelė mokykla“, – paliudijo Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mama

mama portretas
po galais , eikit dirbti.

Kęstas

Kęstas portretas
Kainos tokios, kad pinigų trūksta ne tik mokytojams. Tuo tarpu milijardą eurų per metus iššvaistome karui, kurio niekada nebus. "Branduolinis atgrasymas kol kas veikia ir privalo veikti, nes alternatyva – neįsivaizduojama." Paaiškinkite tai Grybauskaitei ir savanoriams šauktiniams. Atgrasymas yra vienintelis taikos pagrindas, karo Lietuvos teritorijoje būti negali, todėl laiko ir pinigų švaistymas karui yra bereikalingas. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Pakaunietis

Pakaunietis portretas
Pamokų nebuvo, visi mokiniai suplūdo į programos ENDE renginį ,ar jiems kas nors įdomu? Na tuojau 18m sulakę bus renkami į miesto tarybą.
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių