Prieš medžių pjovimą protestavusiems kauniečiams – baudos

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas ketvirtadienį dviems prieš medžių pjovimą protestavusiems kauniečiams skyrė po 120 eurų siekiančias baudas.

Auksė Petrulienė ir Vytenis Jakas administracinėn atsakomybėn patraukti už teisėtų pareigūno reikalavimų nevykdymą. Kaip pranešė teismas, A. Petrulienei bauda skirta už tai, kad nepakluso teisėtiems uniformuotų pareigūnų reikalavimams išeiti iš „Stop policija“ juosta aptvertos teritorijos ir už tai, kad nors ir buvo policijos pareigūnų iš ten išvesta, nevykdė reikalavimų ir peržengė minėtą juostą. V. Jakas nubaustas už pareigūno reikalavimo pasišalinti iš teritorijos nevykdymą.

Anksčiau teismo posėdžiuose apklausti pažeidėjai neneigė įvykio aplinkybių, tačiau nesutiko, kad tai turėtų būti traktuojama kaip pažeidimas.

„Pažeidimų faktą patvirtina apklausti liudytojai, rašytiniai dokumentai ir vaizdo įrašai. Šie įrodymai pagrindžia administracinėn atsakomybėn patrauktų asmenų kaltę, jog jie nepakluso teisėtiems uniformuotų policijos pareigūnų reikalavimams“,  – pranešime spaudai cituojama teisėja Larisa Tamulionienė.

Teismo paskirtą baudą į valstybės biudžetą reikia sumokėti ne vėliau kaip per 40 dienų nuo nutarimų įteikimo, o apskundus nutarimus – ne vėliau kaip per 40 dienų nuo pranešimo apie skundų nepatenkinimą dienos. 

Šie nutarimai per 20 kalendorinių dienų gali būti skundžiami Kauno apygardos teismui.

Sprendimas pasitelkti policiją protestams dėl medžių malšinti Kaune sulaukė kritikos: protestuodamas prieš tokius veiksmus kompozitorius Giedrius Kuprevičius paskelbė nebendradarbiausiantis su savivaldybe, sprendimą kritikavo ir premjeras Saulius Skvernelis, teigiantis, jog tokios problemos mieste turėtų būti sprendžiamos dialogu, o ne policijos pagalba. Ištirti pareigūnų veiksmus prašė ir Lietuvos advokatūra.

Po šių įvykių savivaldybė, iki tol tikinusi, kad medžių išsaugoti neįmanoma, pasitelkė ekspertus, kurie įvertintų medžių būklę.

A. Smetonos alėjoje buvo baigiami šalinti paskutiniai penki ten likę medžiai. Savivaldybės atstovų teigimu, šių medžių šaknys buvo pažeistos, o jie – pavojingi ir anksčiau vos neužkrito ant darbininkų.

Savivaldybės duomenimis, Kaune per kelis mėnesius iškirsti 589 medžiai. Daugiausiai – 227 – jų iškirsta Vytauto prospekte, A.Smetonos alėjoje – 217. Dar keliasdešimt medžių iškirsta Zanavykų ir Miško gatvėse.

Prieš šiuos kirtimus protestuojantys miestiečiai mano, kad kirtimo darbai vykdomi pažeidžiant įstatymus ir reikalauja juos stabdyti, kol jų skundus dėl šių darbų išnagrinės įvairios institucijos.

Miesto valdžia pradėjo medžių atsodinimo darbus ir žada, kad medžių atsodinta bus daugiau nei buvo iškirsta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesa

tiesa portretas
.• 187 straipsnis Pasipriešinimas policijos, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnui ar policijos rėmėjui, einantiems jiems pavestas viešosios tvarkos saugojimo pareigas, – užtraukia baudą nuo vieno šimto keturiasdešimt keturių iki dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių eurų arba administracinį areštą nuo penkiolikos iki trisdešimties parų. Dekokit teisejui kad menesi paru nepriteise . Galejo tas pats advokatas teisiskai apskusti savivaldybe teismui o ne pazeidineti istatyma

p/b

p/b portretas
AKIVAIZDŽIAI matome,kad konservatoriai ir TOLIAU NORI KENKTI miestui---su jų NEMOKŠŲ šalininkų pagalba,kurie tokiais "darbais"---ypač DAMBRAUSKAS TURĖTŲ SUVOKTI ,kad kenkia miestiečiams, ------PASIKARTOJUS- tokiems NEKLAUŽADOMS reikėtų baudas padidinti DEŠIMTERIOPAI

>hm

>hm portretas
tik reikia susirasti naivu advokata kuris uz jus pareiskimus rasines ir bylose atstovaus. gaila advokato kuri parazitaujantys menininkai isnaudoja ir savo pijarus daro.
VISI KOMENTARAI 64

Galerijos

Daugiau straipsnių