Privatus licėjus naudojasi kitos mokyklos mokiniais?

Žurnalistas Andrius Tapinas šeštadienį feisbuke stebėjosi, kad Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos mokiniai tvarko privačios Kauno Erudito licėjaus patalpas, tikėdamiesi kad mokykloje tai jiems bus užskaityta kaip savanorystė. 

"Spėkit, kas vyksta šiose nuotraukose? Čia Garliavos Juozo Lukšos gimnazija mokiniai faktiškai šiuo metu triūsia tvarkydami privataus Kauno Erudito licėjaus patalpas, nes jiems mokykloje mokytojai nurodė, kad taip jie gali greitai susirinkti socialines valandas", - rašė A. Tapinas.

Jis akcentavo, kad socialinės valandos yra skirtos savanorystei, o ne darbui statybose ir stelažų stumdymui, ir kėlė klausimą, kaip galima siūlyti, kad vienos mokyklos mokiniai tvarkytų kitą PRIVAČIĄ mokymo įstaigą?

"Kai kurie gimnazistų tėvai pasipiktinę, bet nedrįsta nieko sakyti, nes Erudito licėjaus steigėjas yra Kauno vicemeras Povilas Mačiulis, o kas išdrįs pakelti balsą prieš galingąjį vicemerą. Kitiems gal ir visai OK, kad dabar vaikai susirinks socialines valandas ir nereikės ten vargti lankant našlaičius, savanoriaujant Maisto banke ir panašiai. Bet juk taip iškreipiama pati socialinių valandų idėja", - teigė A. Tapinas.

Jis pasigedo šalmų, kitų apsaugos priemonių. Ir klausė, ar tai yra #Kaunastvarkosi dalis.

Licėjaus vadovas Nerijus Pačėsas teigė vertinąs A. Tapino iniciatyvas, bet pastarąjį įrašą feisbuke jis pavadino išsišokimu. "Šiandienos išsišokimas peržengia visas ribas. Šiandien licėjaus mokytojai su savo šeimomis ir draugais padeda klasėse. Jūs nieko nežinodamas pripaistote apie kažkokias socialines valandas. Aš atsakingai pareiškiu, kad tai visiškas pramanas ir šmeižtas. Jei ponas Tapinas neturi, ką veikti, labai kviečiu į talką!" - kvietė N. Pačėsas.

A. Tapinas patikslino, kad neturįs faktų, jog eiti savanoriauti tvarkant privačią mokyklą garliaviškiams nurodė J. Lukšos gimnazijos direktorius ar savininkai. "J. Lukšos gimnazijos pedagogas, kuris, kaip teigia gimnazijos šaltiniai, labai draugauja su Erudito licėjum, pasiūlė tokį reikalą", - teigė žurnalistas.

J. Lukšos gimnazijos direktorius Vidmantas Vitkauskas socialiniame tinkle tvirtino, kad "nieko neteisėto nėra". "Situaciją išsiaiškinau. Vieno mūsų mokinio mama Rasa K. perėjo iš Jonučių mokyklos dirbti į licėjų. Jos sūnus nuo šio rugsėjo atėjo mokytis į mūsų gimnaziją. Motina pasikvietė savo sūnų į talką. Tas pasikvietė kelis draugus. Kažkas turi nesuvestų sąskaitų su Kauno vicemeru ar licėjaus direktoriumi. Tai ir buvo, matyt, pagrindinė priežastis sukelti skandaliukui. O pretekstas surastas - niekuo nekalti mokiniai. Ir dar, kas nori tas žino, kad rajono gimnazija nepavaldi miesto vicemerui...Tiek žinių. Gero visiems savaitgalio", - situaciją švelnino direktorius.

A. Tapinas atšovė, kad arba direktoriui meluojama, arba jis šiek tiek prasilenkia su teisybe. "Dar pasitikrinau. Buvo ateita į klasę ir pasiūlytos socialinės valandos. Ir net jeigu būtų taip, kaip sakote, kad talka - paaiškinkite, kai vienos įstaigos mokytoja gali siūlyti socialines valandas už kitos įstaigos (privačios) tvarkymą", - reikė žurnalistas.

V. Vitkauskas vis tiek tvirtino nieko nežinąs dėl, kaip teigiama, žadėtų užskaityti socialinių valandų, ir viską žadėjo išsamiau pasiaiškinti pirmadienį.

"Dabar aišku tik viena, kad kažkas turi nesuvestų sąskaitų su Kauno vicemeru ar licėjaus direktoriumi. Arba kažkas iš naujų gimnazijos mokinių tėvų nepatenkinti, kad Garliavoje įvykdyta mokyklų pertvarka ir jų vaikai turėjo pereiti į Garliavos J. Lukšos gimnaziją. Todėl ir ieško (bei rado) priežasčių „įkirsti“. Tai ir buvo, matyt, pagrindinės priežastys sukelti skandaliukui. Noriu patikinti, kad neginu nei mokytojo Sauliaus, nei pats teisinuosi. Jei bus taip, kaip rašote jūs, vertinsime mokytojo poelgį ir jo veiksmus. Ir dar, patikslinu, kad rajono gimnazija nepavaldi miesto savivaldybei ar jos vicemerui..." - tvirtino direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Važiavo vaikai savo noru, prievartos tikrai nebuvo.

Kaune vergvaldystė ?

Kaune vergvaldystė  ? portretas
vieningoji gauja ne tik nesiskaito su kauniečiais, prichvatizuoja miesto vertybes, bet ir išnaudoja vaikus ???????

...

... portretas
Kambodža 2.0
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių