Kauną apraizgys aštuonkojo čiuptuvai

Šeštadienį Kauno paveikslų galerijos ir kavinės „Kultūra“ prieglobstyje kelionę po Kauną pradėjo trijų menininkų kūrybos vaisius – #Kekto. Tai yra „Kaunas – kultūros sostinė 2022“ projekto dalis.

Oficialią projekto pradžią nurodę vidurdienį, autoriai pirmuosius aštuonkojo štrichus piešė jau kelias dienas. Gyvūno čiuptuvai ryškėjo ant Kauno paveikslų galerijos fontano krašto, laiptų, terasos sienos.

Projekto autoriai – Tadas Vincaitis Plūgas, Kristina Lisauskė ir Mindaugas Arlinskas – tvirtino, kad visiškai natūralu, jog idėjai perteikti pasirinkta vandens būtybė, juk Kaunas yra upių miestas.

Pagrindinis šio gatvės meno projekto personažas Kekto – nenuspėjamas, šiek tiek bauginantis, tačiau teigiamas. Jam rūpi kultūra ir menas. Būtent upes ir jų vandenis, vienijančius skirtingas miesto dalis, čia gyvenančius žmones ir jų mintis, simbolizuoja Kekto čiuptuvai – tai lyg įrankis, įtraukiantis į kultūrinę veiklą.

„Mūsų idėja –  aštuonkojis yra miesto svečias. Mes Kauną pažįstame, o Kekto – ne. Jis išners pasižiūrėti, kas čia per kultūros sostinė, ir keliaus per skirtingas vietas, kur vyks kultūriniai renginiai“, – Kekto vaidmenį pristatė viena iš projekto autorių K.Lisauskė.

„Tie, kurie įsivaizduoja, kad nupiešti ant sienos užtenka kelių valandų, labai klysta. Mūsų neofreskos piešiamos labai kruopščiai ir atsakingai, todėl užtrunka“, – įspėjo autoriai.

Jau planuojamos ir kitos Kekto pasirodymo vietos, jų bus mažiausiai septynios. Tikimasi, kad kiekvienas personažo čiuptuvas, sukurtas profesionalių menininkų, bus sutiktas ypatingu, bendruomenės dvasią kurstančiu renginiu.

„Taip prisidėsime prie kultūringo laisvalaikio kūrimo – rodysime kiną, rengsime įvairias dirbtuves, kursime audiovizualines instaliacijas“, – ateities planus rikiavo komanda.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaubas

Siaubas portretas
Kada baigsis Paveikslų galerijos dergimas? Vieša girdykla, cinkuoti kibirai ir nuteptos sienos. Kad viduj yra meno jau niekas neatspėtų.

krabo čiuptuvai jau apraizgė

krabo čiuptuvai jau apraizgė portretas
tai dabar dar ir aštuonkojis ????

Onute

Onute portretas
Ar ir vel blogai,matyt ,kad viskas vis blogai ir blogai,ar tik ne is ,,BLOGIO,,partijos tamsta busi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių