Radinius verta grąžinti (gal aptikote šią grandinėlę?)

  • Teksto dydis:

Vis dažniau pasigirsta istorijų apie jaudinantį gyventojų sąžiningumą. Geranoriškumo tikisi ir kaunietė Edita, pametusi auksinę grandinėlę.

Apie 30 g svorio bismarko pynimo juvelyrinis dirbinys jai turi ir didelės emocinės vertės. "Grandinėlė man iki širdies skausmo brangi, nes aš ją padovanojau vyrui vestuvių proga", - pasakojo kaunietė. 

Lemtingą momentą grandinėlę su savimi turėjo ne sutuoktinis, o ji, nes kitą dieną planavo nešti pas auksakalį korekcijoms.

"Grandinėlę pamečiau liepos 17 d. apie 23.30 val. prie Kauno marių, kai buvau su vokiečių aviganiu pasivaikščioti. Grandinėlė buvo rankinės kišenėlėje", - pasakojo Edita.

Įstatymai numato, kad pasisavinusiems didelės vertės radinį gresia dideli nemalonumai, o tiems, kurie atsiradus savininkams radinį grąžina, priklauso radybų mokestis.

Su šia kauniete susisiekti galite tel. nr. 868694954. "Jeigu kas radote ar žinote kas rado - prašau pranešti! Aš dosniai atsilyginsiu!!!!!" - vylėsi, kad atgaus širdžiai brangų daiktą, kaunietė.

Policija apie rastus daiktus rekomenduoja pranešti pareigūnams ir daiktus saugoti patiems arba atnešti juos į artimiausią komisariatą. Čia pildomas rastų daiktų žurnalas ir ieškoma savininkų. 

Įstatymai numato, kad pasisavinusiems didelės vertės radinį gresia dideli nemalonumai, o tiems, kurie atsiradus savininkams radinį grąžina, priklauso radybų mokestis.

Nurodoma, kad tas, kuris pasisavino rastą lobį, didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, kitą didelės vertės radinį ar atsitiktinai jam patekusį didelės vertės svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba net laisvės atėmimu.

Miesto autobusuose ir troleibusuose rasti daiktai saugomi Raudondvario ir Islandijos parkų dispečerinėse. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių