Ramybės parke – įsibėgėjantys tvarkymo darbai

  • Teksto dydis:

Miesto centre esantis Ramybės parkas netrukus taps kur kas jaukesnis ir patogesnis. Šiuo metu parke dirbantys statybininkai atnaujina susidėvėjusius takus, o visai netrukus šioje vietoje bus įrengtas naujas apšvietimas, suoliukai ir šiukšliadėžės.

Ramybės parkas turi kapinių statusą, todėl visi darbai vykdomi bendradarbiaujant su paveldosaugos bei bažnyčios atstovais. Dabartinėje Ramybės parko teritorijoje iki pat septintojo dešimtmečio buvo įsikūrę karmelitų kapinės, kurias sovietinė valdžia sulygino su žeme.

„Vykdant darbus yra tikimybė atkasti sovietų buldozeriu užlygintus senųjų kapinių paminklus. Radus antkapių, pagal rekomendacijas jie bus pašventinti ir užkasti tose pačiose kapinėse“, – komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Parke esantis trinkelėmis grįstas takas keičiamas asfaltuotu. Tokiu būdu bus suvienodintas visas parko pėsčiųjų takų tinklas. Iš parko surinktos trinkelės sandėliuojamos ir bus panaudotos miesto reikmėms kitose vietose.

Plačiau apie parko rekonstrukciją skaitykite „Kauno dienos“ straipsnyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesidziaukime pirma laiko.

Nesidziaukime pirma laiko. portretas
Visur Kaune viskas daroma sovietiskai-belekaip, o po poros metu paaiskes, kad kokybe lygi nuliui, kad viska reikia isnaujo perdaryti.

...

... portretas
Kad griovimo darbai VISUR įsibėgėja, tai visiems matyt, kad kažkur kažkas pabaigta būtų... na, tokios vietelės vadintinos unikaliomis, gal kas žinot kur toks Kauno stebuklas yra?

Laikas tvarkyti

Laikas tvarkyti portretas
Karaliaus Mindaugo pr. Saligatvius prie daugiabuciu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių