Raudondvaryje įžiebta pagrindinė Kauno rajono eglutė

  • Teksto dydis:

Su 25 Kalėdų Seneliais, baltais angelais, sekančiais muzikines pasakas, ir ugnies šou penktadienio vakarą įžiebta pagrindinė Kauno rajono eglutė Raudondvaryje.

Ją įžiebė 25 Kalėdų Seneliai, atstovaujantys visoms Kauno rajono seniūnijoms. Įžiebus žaliaskarę Raudondvario dvaro menų inkubatoriaus kieme, sušvito visas dvaro parkas, virš jo pliūptelėjo fejerverkai.

(Manto Gričėno nuotr.)

Svarbiausi Kalėdų personažai iš scenos paskleidė šviesą iš stebuklingų žibintų, kuriuose, kaip patys skelbė, surinko pakaunės vaikų gerus darbus. Pasak renginį vedusio Kalėdų Senelio, dabar iš šių žibintų sklinda stebuklinga šviesa. „Tegul ši šviesa, šiluma ir gerumas paliečia mus visus. Parneškite šią šviesą namo, į savo miestelius ir kaimus“, – linkėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Muzikinę pasaką šventės dalyviams dovanojo baltais angelais šiam vakarui virtusios Kauno valstybinio muzikinio teatro solistės Kristina Siurbytė, Viktorija Streiča ir Akvilė Garbenčiūtė. Vakaro linksmybes vainikavo „Viduramžių pasiuntinių“ ugnies šou ir diskoteka ant ledo.

Eglutės įžiebimo ceremonija davė startą Raudondvario dvaro Kalėdų miesteliui, kuris kartu su dirbtinio ledo čiuožykla veiks visą šventinį laikotarpį, darbo dienomis ir savaitgaliais, nuo 12 iki 21 val. Norintiems išmokti čiuožti padės profesionalus čiuožimo treneris. Kalėdų miestelyje veiks cukrainė, muzikinis kioskas, bus prekiaujama įvairiais rankų darbo gaminiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Didelis Pliusas

Didelis Pliusas portretas
Reikia išgriauti visas tvoras, pilį, oranžeriją ir žirgyną, kad Dideliam Minusui nuo gatvės matytųsi eglutę,

DIDELIS MINUSAS

DIDELIS MINUSAS portretas
Dvare dirbantiems valdininkams labai smagu grožėtis egle ir kitais papuošalais visą tą laikotarpį, bet teritorija tai labai uždara, nei važiuotiems, nei pėstiems už tvorų ir pastatų eglės ir visų kitų šviečiančių papuošimų nuo gatvės nematyti. Vargu ar kur kitur taip yra.

Liucija

Liucija portretas
Gražiai sutvarkytas dvaras, graži šventė. Yra ką veikti šeimoms su vaikais. Ačiū Kauno rajono merui
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių