7,6 mln. eurų niekam nereikia?

Loterijos „Eurojackpot“ rengėjai tebelaukia milžiniškos sumos laimėtojo. Jis privalo atsiliepti iki liepos vidurio, kitaip šis didžiausias kada nors laimėtas loterijos prizas ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse, nuplauks.

Loterijos „Eurojackpot“ rengėjai tebelaukia milžiniškos sumos laimėtojo. Jis privalo atsiliepti iki liepos vidurio, kitaip šis didžiausias kada nors laimėtas loterijos prizas ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse, nuplauks.

7 mln. 643 tūkst. eurų (per 26 mln. litų) laimėjęs bilietas pirktas Kaune, Kuršių gatvėje įsikūrusioje parduotuvėje „Iki“. Nežinomas vyras ar moteris žaidė su kompiuterio parinktais skaičiais. Jis ar ji atspėjo penkis pagrindinius ir vieną papildomą skaičių.

„Jokių mokesčių laimėtojui mokėti nereikia. Jo sąskaitoje atsidurs visa ši suma“, – sakė bendrovės „Olifėja" atstovė Asta Buitkutė.

Vienintelė sąlyga – piniginį laimėjimą reikia atsiimti per 60 dienų nuo lošimo. Šis įvyko gegužės 15 d. Praėjus terminui netgi neįmanoma pasitikrinti, ar ką nors laimėjo vienas ar kitas bilietas.

„Vėliau šie prizai neišmokami, nes sistemoje visi seni bilietai naikinami“, – teigė A.Buitkutė. Taisyklės dar griežtesnės dėl laimėtų daiktinių prizų. Dėl jų reikia kreiptis per savaitę.

Ji pastebėjo, kad didesnių laimėjimų paprastai neskubama atsiimti tuoj pat. Palaukiama, kol praeis 2-3 savaitės.

„Nėra taisyklės, kada ir kaip žaidėjai atsiima laimėjimus. Jei žmogus ne iš Vilniaus (didesnės nei 30 tūkst. eurų sumos išmokamos tik centrinėje “Olifėjos” būstinėje, Vilniuje), jam reikia susiplanuoti kelionę, išsiprašyti iš darbo. Galbūt kartais tiesiog reikia laiko apsiprasti su mintimi, kad laimėjai didelę sumą pinigų“, – kalbėjo A.Buitkutė.

Atstovė teigė, kad pastaruosius dvejus metus nebūta atvejų, kad niekas taip ir nesikreiptų dėl didžiulio laimėjimo.

Iki šių metų pradžios Lietuvoje didžiausias laimėtas piniginis prizas buvo 1,59 mln. Eur (5,5 milijono litų). Tai buvo „Vikingų loto“ Aukso puodas, kurį 2011 metų gegužę laimėjo panevėžiečių ūkininkų šeima.

Tačiau 2015 metų pavasarį vienas po kito pasipylę lietuvių laimėjimai sumušė visus ligšiolinius rekordus. Iš pradžių „Eurojackpot“ loterijoje pasisekė garbaus amžiaus kaunietei. Paskutinį balandžio penktadienį ji atspėjo „5+1“ skaičius ir laimėjo 291 tūkst. Eur. Tai buvo iki tol didžiausia „Eurojackpot“ loterijoje lietuvių laimėta suma.

Laimingą bilietą gimtadienio proga jai padovanojo vaikai. Į aštuntą dešimtį įžengusi buvusi audinių dažytoja tikino, kad jai visko užtenka, tad laimėjimas gulės sąskaitoje, kol ji apsipras su mintimi, kad praturtėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to RK.

to RK. portretas
na matai ir islindo tavo esybe : tau patinka deginti pinigus . su kokiu pasimegavimu tu tai aprasai ... tu toks pat egoistas kaip ir visi kiti ,tik tavo egoizmo forma pasireiksia sitaip...

RK.

RK. portretas
Aš nepykstu ant pinigų, jie reikalingi, kaip mainų priemonė. Tiesiog keli milijonai eurų yra per maža suma, kad pakeisti pasaulį, bet per didelė, kad nepakeistų manęs. O aš nenoriu keistis, aš laimingas ir norėčiau tokiu likti. Dalinti pinigus kitiems mano manymu yra prasta mintis, kiekvienas turi rasti savo laimę pats, susitaikyti su savimi ir savo gyvenimu. Dovanoti dalykai laimės neatneša. Taip, galbūt tai mano ego, tačiau šiuo metu manau, kad pinigus sudeginčiau. Tiesa nežinau ar pasilikčiau iš tos sumos 100 eurų baudai už deginimą sumokėti ar ne. Turbūt ne, sumokėčiau iš savų.

O kad man

O kad man portretas
būtų nusišypsojusi tokia laimė kaip tam laimingajam, tai sukviesčiau Šeimos tarybą ir visi vieningai nutartumėm, kaip elgtis: kiek pinigų savo reikmėms, kiek labdarai ir kiek padėti į banką, kad augtų procentai. Turint tiek pinigų jau galima ir kokį labdaros fondą įsteigti. Tik deja, deja, laimė man nesišypso, tik kreivai vypso...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių