Rinkėjų skaičius iki Kauno mero bei savivaldybės tarybos rinkimų dar bus tikslinamas

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) šiuo metu nurodo, kad Kauno mieste registruoti 251 255 rinkėjai, tačiau tikslus turinčių teisę dalyvauti tiesioginiuose merų bei savivaldybių rinkimuose antrojo pagal didumą šalies miesto gyventojų skaičius gali paaiškėti tik sausio pabaigoje.

„Yra nemažai žmonių, kurie savo gyvenamąją vietą tebėra deklaravę „prie Kauno miesto savivaldybės“ ir nenurodę konkretaus adreso, kuriuo iš tikrųjų gyvena. Tokie rinkėjai turės teisę balsuoti jiems priskirtoje 43-iojoje rinkimų apylinkėje, kuri įsikuria „Aušros“ gimnazijoje. Taip pat kiekvienam balsavimo teisę turinčiam kauniečiui bus suteikta galimybė balsuoti iš anksto, paskutinės savaitės prieš rinkimus (kovo 3-iąją) dvi dienas – trečiadienį bei ketvirtadienį. Išankstinis balsavimas, kaip įprastai, vyks Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje salėje“, – naujienų agentūrai ELTA sakė Kauno miesto savivaldybės Rinkimų komisijos vadovė Elena Skirmantienė.

Pasak jos, prieš kiekvienus rinkimus privalomai yra tikslinami rinkėjų sąrašai, nes tarp rinkimų įvyksta nemažai pasikeitimų. Tuos sąrašus keičia ir gyventojų migracija, ir mirtys. Lygiai taip keičia ir balsuoti leistiną amžių pasiekę jauni rinkėjai. Visi duomenys, sudarant sąrašus, imami iš gyventojų registro, kuriame fiksuojami ir galimai pasikeitę deklaruotos gyvenamosios vietos adresai.

Pagal pasirengimo rinkimams planą, rinkėjų sąrašų tikslinimas Vyriausiojoje rinkimų komisijoje bus pradėtas iki sausio 23-iosios, iki merų ir savivaldybių tarybų rinkimų likus 39-oms dienoms. Tačiau jau dabar žinomi 6-ių rinkimų apylinkių (iš 91-os Kaune esančios) adresai. Tad, pavyzdžiui, Žuvinto bei aplinkinėse gatvėse gyvenantys kauniečiai jau nebegalės balsuoti „Žuvinto“ vaikų darželyje, o norėdami rinkimų dieną atlikti savo pilietinę pareigą, privalės pasiekti Gričiupio gatvėje esančias seniūnijos patalpas.

Rinkimų apylinkė iš Taikos prospekto 91 namo iškeliama į Pramonės prospektą. Savo adresus keičia ir rinkimų apylinkės, esančios Savanorių prospekte, Jonavos gatvėje ar Baltų prospekte bei kitose Kauno vietose. Apie tokius pakeitimus, pasak Rinkimų komisijos pirmininkės E. Skirmantienės, Kauno rinkėjai būtinai bus informuoti prieš rinkimus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių