Rotušės aikštėje jau kyla Kalėdų miestelio stogai

Pagrindinėje Kauno miesto aikštėje jau ryškėja šiųmečio Kalėdų miestelio kontūrai. Darbininkai pluša, kad spėtų iki gruodžio 2 dienos, kuomet bus įžiebta pagrindinė Kauno Kalėdų eglė.

Ryškėja kontūrai

Šiemet miesto savivaldybė skelbė vieną konkursą ne tik eglutės idėjai, bet ir šventiniams renginiams. Buvo pasiūlytos trys idėjos, o komisija nusprendė šių metų kalėdinių renginių vairą atiduoti patirtį turintiems renginių organizatoriams „Medusa Concert“. Bendrovės vadovas Remigijus Knabikas apie prasidėjusius eglutės puošimo darbus nedaugžodžiavo, tačiau tikino, kad jau iki šio savaitgalio Rotušės aikštėje turėtų būti atlikti pagrindiniai darbai. Kitą savaitę liks tik sudėlioti akcentus.

„Geriausias planas, kai nėra jokio plano. Viskas po truputį darosi, tai apšvietimas, tai pati eglutė. Dabar ji surinkinėjama, o po to dėliosime papuošimus. Namukai jau stovi. Savaitgalį jau tikrai bus daug kas padaryta, bet dar savaitė liks iki įžiebimo, tad laiko tikrai yra“, – kalbėjo organizatorius.

Šiuo metu Rotušės aikštėje jau išrikiuota apie 30 medinių namelių, kuriuose įsikurs prekybininkai. Taip pat pradėta formuoti pati eglutė. Ant kūgio formos karkaso jau pritvirtintos apatinės šakos. Visai šalia darbininkai pastatę didelius pastolius, kuriuos dengia specialiomis medžiagomis – šios dekoracijos šventiniu laikotarpiu primins ledo luitus ir bus įvairiai apšviestos.

Eglutės akcentai

Šiemet pagrindinė Kauno eglutė bus natūrali, suręsta iš pušų ir kėnio šakų. Papuošimams taip pat bus naudojamos natūralios medžiagos. Rotušės aikštėje šiemet iškils dvylikos metrų Kalėdų eglė.

Organizatoriai tikino, kad eglės lemputės bus įvairiai programuojamos, tad šviesos keisis. Rotušės aikštėje bus ir ledo imitacijų. Stikliniai kubai puoš aikštės medžius ir prekybinius namelius.

Kol kas neatskleidžiama, kaip atrodys visa papuošta eglutė, tačiau organizatoriai sakė, kad staigmenų kauniečiai ir miesto svečiai tikrai sulauks.

Neįprastas sprendimas

Nors gruodžio 2 dieną suspindės natūrali kalėdinė eglutė, tačiau Kaunas vėl pasižymės neįprastais sprendimais. Visos eglutės apšvietimui bus naudojama alternatyvi energija, gaunama iš kavos tirščių. Juos rinkti kviečiamos visos Kaune veikiančios įmonės, organizacijos, neabejingos aplinkosaugos problemoms ir puoselėjančioms atsakingą požiūrį į verslą.

Kaunas kuria gamtos pasaką. Kadangi turime natūralią eglutę, tai ir į miestą atkeliauja natūralios dekoracijos. Centre matysime šerkšno medelius, bus papuošti visi Kaune esantys tiltai.

Kavos tirščiai jau pradėti rinkti iš įvairių bendrovių, degalinių, partnerių. Taip pat tirščių surinkimo punktai bus ir Rotušės aikštėje, tad ir patys gyventojai galės prisidėti prie aplinkai draugiško eglutės apšvietimo. Skaičiuojama, kad iš dviejų puodelių kavos galima pagaminti vieną vatą elektros energijos.

„Kavos tirščiai bus surenkami ir atvežami į vieną iš mūsų jėgainių. Mes tirščius paversime biodujomis, kurios degdamos gamina elektros energiją. Kiek energijos pagaminsime, priklauso nuo to, kiek tirščių surinksime. Eglutės apšvietimui visu šventiniu laikotarpiu reikės maždaug penkių šešių tonų kavos tirščių. Tad gerkime kavą ir švęskime Kalėdas“, – veikimo principą pristatė „Modus Energy“ atstovas Linas Jurgutis.

Šviesos miestas

„Kauno diena“ primena, kad šiais metais visas Kaunas spindės įvairiomis šviesos instaliacijomis, bus papuoštos erdvės, kurios iki šiol šventiniu laikotarpiu skendo tamsoje.

„Kaunas kuria gamtos pasaką. Kadangi turime natūralią eglutę, tai ir į miestą atkeliauja natūralios dekoracijos. Centre matysime šerkšno medelius, bus papuošti visi Kaune esantys tiltai. Ant jų ir Santakos parke nusileis žvaigždės. Pastarajame turėsime dvi dideles žvaigždes, kurios pildys svajones, be to, bus papuošta apie 30 medžių, juose kris krištolinis lietus, nutūps apie 100 paukščių, ganysis Kalėdų senelio pagalbininkai elniai. Šis parkas pirmą kartą nušvis šviesomis ir taps tikru svajonių parku“, – pristatė Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Nomeda Prevelienė.

Ji sakė, kad naujos dekoracijos atkeliaus į fontanų, esančių Laisvės alėjoje ir Steigiamojo Seimo aikštėje, vietas. Šiemet Kaune tikrai bus daug naujų dekoracijų ir apšviestų erdvių.

Išskirtiniai renginiai

Kaune šiemet per didžiąsias miesto šventes tikrai bus ką veikti – žadama išskirtinė šventinė programa, tačiau visų detalių organizatoriai neatskleidžia ir palieka krislelį intrigos.

„Eglutė šiemet nėra pagrindinis akcentas. Kviečiame šventes sutikti kiek netradiciškai. Ypač per Naujuosius metus Kaune bus visai kitaip. Planuojame surengti keturių valandų diskoteką, kur nuo 22 iki 2 val. bus daug lazerių, šviesų, 3D projekcijų ir pan. Gruodžio 2 dieną, Kalėdų eglės įžiebimo šventėje, laukiame nykštukų iš užsienio šalių, bet bus ir vietinių. Bus tikrai linksma ir gražu“, – kalbėjo šventinės dalies organizatorius R. Knabikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
URODAI , kam reikalinga tokia pompastika , tuos ,vėjais išleistus , pinigus geriau aukokite Maltiečių sriubai , o ne ubagaukite per televizijas ,aš į tokius renginius nesiruošiu eiti ,tai siūlau daryti ir kitiems ,kai niekas neis ,gal daugiau nešvaistys mūsų pinigų

man

man portretas
Man taip pat aikštėje permaža šviesos. Kai vyksta renginiai, tai suprantama. Bet kai taip, tik pasivaikščiojant, tamsoka. Norėtųsi, kad aikštė spindėtų, žaižaruotų.

renamzas

renamzas portretas
o meniu tas pats kibinai spurgytes ir ttttt
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių