Rudens „Ąžuolyno bėgimas“ suviliojo ir olimpiados prizininkus

Garsūs Lietuvos sportininkai ir mėgėjai, tėvai su vaikais vežimėliuose ir šou pasaulio įžymybės, žmonų nešimas ir bėgimas su šunimis, jūra šypsenų ir šimtai apdovanojimų.

Šeštadienį jau ketvirtoje tradicinėje šventėje "Ąžuolyno bėgimas" susirinko apie 3000 dalyvių.

Garsenybių desantas

"O, žiūrėkit, atplaukė ir mūsų riteris", – VšĮ S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione išvydę Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių sidabro medalio laimėtoją Saulių Ritterį šnabždėjosi bėgimo šventės dalyviai ir žiūrovai.

Su Mindaugu Griškoniu Brazilijoje į palaimą pakėlęs tūkstančius lietuvių šį kartą S. Ritteris į Kauną atvyko ne irkluoti.

"Bėgimas – viena iš irklavimo varžybų pasirengimo dalių. Įprastai du kartus per savaitę bėgiojame po 10-12 kilometrų", – teigė 10 kilometrų "Ąžuolyno bėgimo" rungtyje dalyvavęs Saulius.

Rugpjūčio 23 dieną savo 28-ąjį gimtadienį paminėjęs vilnietis – ne vienintelė "Ąžuolyno bėgimo" šventės žvaigždė.

Iš vandens ant žemės Kaune persikėlė ir dar viena Rio medalininkė – irkluotoja Milda Valčiukaitė, 75 vietą iš 155 dalyvių Brazilijoje iškovojęs maratonininkas – „Kauno maratono klubo“ sportininkas Remigijus Kančys, per plauką nuo olimpinių žaidynių ribos likusi Lietuvos lengvaatletė, stajerė Monika Juodeškaitė.

Be Lietuvos sporto žvaigždžių bei šimtų bėgimo mėgėjų šventėje dalyvavo ir įžymybių desantas: aktorius Rolandas Kazlas, daugkartinis Lietuvos ralio čempionas Vytautas Švedas, baleto primarijus Nerijus Juška, "Mis Lietuva 2013" Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, dainininkės: Neringa Šiaudikytė, Goda Alijeva.

Maratonininkas negalėjo nedalyvauti

"Malonu, kad renginys nuolat auga, pritraukė būrį žinomų profesionalių sportininkų ir mėgėjų. Smagu, kad šiemet ypač daug šeimų ir vaikų, – džiaugėsi renginio organizatorius, VšĮ S.Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius Giedrius Bielskus. – Tai – visiems atvira, linksma, nuotaikinga sporto šventė, kurioje nuo starto linijos atsispirti ir bėgti minkštutėle stadiono danga bei šimtamečių ąžuolų pavėsyje nusidriekusiais takeliais gali visi! Mūsų tikslas – sportuojantis ir sveikas žmogus".

Saulės ir švelnaus lietaus glamonėjami kauniečiai ir miesto svečiai dalyvavo 10 ir 15 km "Brum Brum", 5 km (čia dalyvavo gausiausias būrys – apie 500 dalyvių) "Activus", taip pat 100 metrų vaikų, 400 metrų moksleivių, 400 metrų "Kauno dienos" šeimų bėgimo distancijose.

Norintys pajausti bėgimo malonumą ir nenorintys pasidabinti medaliu rinkosi 3 km "Fun run" bėgimą.

"Norėjau pasimėgauti ir po olimpiados dar vengiu didelių krūvių, – prisipažino šiemet šventėje "Ąžuolyno bėgimas" bėgęs ir nugalėjęs ne 15, bet 10 kilometrų distancijoje A.Kančys. – Kodėl vis dėlto po Rio dalyvavau šioje šventėje? Kaip gali būti kitaip? Bėgimas namuose, kur treniruojuosi ir treniruoju kitus, todėl negalėjau praleisti šios šventės."

Žmones tempė šunys

"O, išlindo saulutė kaip tik prieš darželinukų bėgimą. Šiems "stajeriams" reikės šilto oro", – prieš 100 metrų mažylių bėgimą juokavo pranešėja.

"Ąžuolyno bėgimo" šventėje šiemet susirinko ypač daug šeimų su vaikais.

"Pagrindinį dėmesį, skatindami fizinį aktyvumą ir sveikatingumą skyrėme būtent mažiesiems", – apie stadiono teritorijoje įrengtą sporto miestelį, kuriame "apsigyveno" fechtavimo, bokso, taekvondo, ledo ritulio, akmenslydžio, jogos ir kitų – iš viso 35 – Kauno sporto klubų bei įstaigų atstovai, kalbėjo asociacijos "Savas miestas" prezidentė Giedrė Bernotaitė.

O tuo metu "Ąžuolyno bėgime" dar daugiau emocijų kėlė į šventę atvykę vestuvių dalyviai – vienas "Kauno maratonų" organizatorių bei jo vestuvių dalyviai nešė ant rankų savo žmonas ir pamerges.

Vėliau su žmonomis ant rankų bėgo dar aštuonios poros.

Nelaimei, dvi poros vos pradėjusios distanciją krito. Tačiau palaikant žiūrovams rado savyje jėgų ir sėkmingai baigė distanciją.

"Nesėkmingai paėmiau ir nukritome", – smarkiai neliūdėjo pirmą kartą žmonų nešimo varžybose dalyvavusi pora.

O vyrus ir žmonas pakeitė dar viena egzotiška rungtis – bėgimo su šunimis (dar vadinamos "Cani Cross") varžybos.

Tai šunų kinkinių sporto šaka, kuomet šuo tempia bėgiką. Beje, varžybose dalyvavo ne tik haskiai, kaip mano žmonės, bet ir vilkšuniai, net taksai.

Kai kuriose porose šuo tempė po du, kitose po vieną paskui jį bėgantį dalyvį.

"Cani Cross" varžybose išsiskyrė ir pasaulio čempionė - grynakraujis Sibiro haskis- Luna, kuriai 100 metrų bėgimas buvo tik apšilimas, nes įprastai šiose varžybose šis šuo įveikia 3 kilometrų atstumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernesta

Ernesta portretas
Luna yra grynakraujis sibiro haskis, neklaidinkit žmonių.....

ww

ww  portretas
svarbiausias begimas su sunimis .o visa kita dzin......

ww

ww  portretas
svarbiausias begimas su sunimis .o visa kita dzin......
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių