S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome – būrys pareigūnų ir aidintys šūviai

  • Teksto dydis:

Visą šią savaitę būsimiems policijos pareigūnams S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome vyks pratybos, kurių metu mokysis automobilių persekiojimo, šaunamojo ginklo ir priverstinių stabdymo priemonių naudojimo taktikos.

Lietuvos policijos mokykla (toliau – LPM) su aerodromu bendradarbiauja jau ne vienerius metus, todėl panašūs mokymai tiek kursantams, tiek policijos pareigūnams ten vyksta gana dažnai. Aerodromo teritorija yra uždara, didelė, vieta pakankamai nuošali, todėl mokymams, kurių metu yra naudojami ginklai, priverstinio stabdymo priemonės „Stinger“ (kitaip dar vadinamas „ežys“), puikiai tinka.

Šių mokymų tikslas – tinkamai išmokyti kursantus, kada ir kaip panaudoti priverstinio stabdymo priemonę „Stinger“. Taip pat mokoma šaunamojo ginklo panaudojimo prieš transporto priemonę taktikos bei asmens sulaikymo traukiant iš automobilio ir guldant ant žemės taktikos veiksmų.

Pratybų metu kursantams imituojamos nusikaltėlių gaudynės. Kursantai mokomi, kaip sustabdyti transporto priemonę, jeigu jos vairuotojas nesustoja policijai pareikalavus. Iš pradžių kursantai mokosi, kaip šaunamuoju ginklu pataikyti į stovinčio automobilio padangas. Vėliau tenka šaudyti jau į važiuojančią transporto priemonę.

LPM dėstytojai įsitikinę, kad būsimiems pareigūnams būtina organizuoti kuo daugiau tokių pratybų, nes jų metu jie turi puikią galimybę išbandyti visus taktikos veiksmus ir įgytas teorines žinias pritaikyti praktikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
Nuo tos ju masinos sirenu 3 val. kaukimo ,isproto galima iseiti. Suprantu ,kad pratybos ,bet salia gyvenantiems mums tai pragaras.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių