S. Šliažas grįžo į savivaldybę

Metų pradžioje iš Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo posto pasitraukęs Sigitas Šliažas vėl dirba savivaldybėje ir rūpinasi šeimomis.

Eidamas administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas jis buvo atsakingas už kultūrą, švietimą ir socialinius reikalus bei sportą, sveikatos apsaugą. "Jaučiu laiko stygių, kad galėčiau įsigilinti į visas šias sritis ir vykstančias pertvarkas. Jaučiu, kad negaliu kokybiškai atlikti tų pareigų", – atvirai metų pradžioje dėstė S.Šliažas.

Ilgai be darbo liberalas nebuvo. "Kauno dienai" Š.Šliažas patvirtino, kad vėl dirba savivaldybėje, tačiau eina kitas pareigas. Dabartinė jo veikla yra susijusi su pagalba šeimoms ir projektų teikimu tarybai.

"Dabar esu tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorius. Tai socialinė, švietimo ir sveikatos sritis. Ši pareigybė nustatyta pagal naująją Švietimo įstatymo pataisą. Šis koordinatorius vadovauja vaiko gerovės komisijai, dirba su nevyriausybinėmis organizacijomis. Kalba eina ir apie šeimas, kurios turi tam tikrų sunkumų", – savo darbo specifiką aiškino politikas.

Jis žada siekti, kad kompleksiškai būtų sprendžiamos šeimų problemos: nedarbas, nesugebėjimas bendrauti su vaikais ir pan. Šiuo metu sudaryta darbo grupė dėl užimtumo programos, kurios tikslas, kad savivaldybė galėtų labiau padėti darbo netekusiems kauniečiams. S.Šliažas tikino, kad jo pareigybė apima daug įvairių sičių, tačiau pagrindinis darbas – pagalba šeimoms.

Kai dirbau administracijos direktoriaus pavaduotoju, ten buvo toks politinio pasitikėjimo postas, o čia jau yra konkretus darbas, kur reikės rengti programas ir teisės aktus, pateikti juos politikams, dalyvauti darbo grupėse.

"Žinoma, dažniausiai orientuojamės į tas šeimas, kurios turi sunkumų, tačiau mes spręsime ir nebūtinai socialinės rizikos šeimų problemas. Tai gali būti ir daugiavaikės šeimos, kur abu tėveliai dirba, tačiau gal jiems reikia kompleksinės pagalbos. Kauno miestas žengia priekyje su tokiomis programomis, todėl koordinatorius turi sukontroliuoti visus procesus", – sakė S.Šliažas.

Naujas pareigas jis eina dar mažiau nei savaitę. "Dar tik kojas apšilinėju. Kai dirbau administracijos direktoriaus pavaduotoju, ten buvo toks politinio pasitikėjimo postas, o čia jau yra konkretus darbas, kur reikės rengti programas ir teisės aktus, pateikti juos politikams, dalyvauti darbo grupėse", – sakė jis.

S.Šliažas Kauno savivaldybėje, užimdamas vieną ar kitą poziciją, dirba šešiolika metų. 2000-aisiais, laimėjęs konkursą, jis pradėjo dirbti Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausiuoju specialistu. Tais pačiais metais sėkmė nusišypsojo ir dar viename konkurse. Jį laimėjęs, ėmėsi Kultūros skyriaus vedėjo pareigų. Po naujų rinkimų buvo paskirtas eiti savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dainavos VAGISA

Dainavos  VAGISA portretas
Sveikinu savo globeja ir bendrazygi...dar mes daug nuveiksime kartu kaunui

minde

minde portretas
niekas nesikeicia nei meės zmn pargrazinam is to kauno pilna emigravusi is 15zmn i gamta kauna ne vienas negrizio tai kas cia keicias eilinam zmoguj niekas ziema kartis rtraukia vasara atsigauni,

minde

minde portretas
tokie niekad nemigruos ka jie turciaj su savo kapitalu padare stoty pastate tai pensinikai gales vazinet konkrecias paarasatiem zmn darbo vieta s ne uz mizery keturis penkis simtus miesto grozio nepavalgysi .
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių