Sabonių sporto kompleksą perkanti Kauno savivaldybė: norime jį išsaugoti

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentui Arvydui Saboniui nusprendus parduoti Kaune esantį sporto centrą, apie jo įsigijimą svarsto Kauno miesto savivaldybė. Šis klausimas pateko į šį antradienį posėdžiausiančios Kauno miesto tarybos darbotvarkę.

A. Saboniui su žmona priklausantis sporto centras įsikūręs Pašilės g. 41. Sporto bazėje, kurioje įrengtos 4 krepšinio aikštelės, šiuo metu veikia A. Sabonio krepšinio mokykla.

„Kaunas anksčiau yra matęs ne vieną skaudų pavyzdį, kuomet iš sporto žemėlapio išnyko stadionai ir sporto salės. Tarkime, K. Baršausko gatvėje stovėjęs stadionas ir sporto salė, vietoj kurių dabar yra prekybos centrai. Kitas atvejis – Lietuvių gatvėje buvusi sporto bazė, vietoj kurios šiandien stovi daugiabučiai namai. Nenorime, kad panašus likimas ištiktų Pašilės gatvėje veikiantį sporto centrą“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Daugiau nei 4 tūkst. kv. m ploto sporto centras buvo įvertintas 2,3 mln. eurais. Sulaukus Kauno miesto tarybos pritarimo, bus pradėtos derybos dėl sporto centro įsigijimo.

„Galutinė kaina paaiškėtų po derybų. Mūsų tikslas – už adekvačią ir protingą kainą išsaugoti puikiai veikiantį sporto centrą, kuriame dabar nuolat sportuoja keli šimtai vaikų. Šis kompleksas papildytų miesto turimų sporto bazių sąrašą. Čia galėtų sportuoti ne tik krepšinį, bet ir kitas sporto šakas lankantys Kauno vaikai“, – tvirtino G. Petrauskas, pridūręs, jog šis centras pritaikytas ne tik krepšinio, bet ir dziudo, imtynių, fechtavimosi, badmintono ir stalo teniso treniruotėms bei varžyboms.

Specialistų parengtoje ekonominio pagrindimo analizėje buvo pateikti keli scenarijai. Nusprendus nepirkti komplekso, miestas prarastų puikiai veikiančią sporto bazę. Kita pateikta alternatyva – sporto komplekso nuoma. Pagal šį scenarijų, minimų 2,3 mln. eurų užtektų vos 6 metams. Kita specialistų analizuota alternatyva – naujo panašaus dydžio sporto komplekso statybos – atsieitų bent 3,6 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
vargšeliai jūs, neišmanėliai, net rašyti nemokate, tai ką čia diskutuoti, kas apsimoka, o kas ne, ramybės Jums

senelis

senelis portretas
Gelbėkit vargšą ,pirkit

lijopardas

lijopardas portretas
o gal savivaldybė norėtų atstatyti po gaisro lengvosios atletikos maniežą vokiečių g. ? bet ten labai skanus sklypas vieningoms erkėms.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių