Šalia M. Romerio gatvės daugiabučių – žibutės tarp šiukšlių

Ne visiems kauniečiams, norintiems prisiskinti žibuoklių, reikia traukti į gamtą. Kai kurių M.Romerio gatvės namų gyventojai žibučių prisirinkti gali vos už keliasdešimt metrų nuo namų.

Tačiau nemažai jų net neįtaria, kad visai šalia yra šlaitas, tiesiog mėlynuojantis nuo šių pavasarinių gėlių. Žibuoklių jame – labai daug, šiemet tiek dar neteko matyti. Gėlės auga greta garažų, prie siauro takelio, kuriuo galima nusileisti į R.Kalantos gatvę.

Pirmadienį kelių aplinkinių namų gyventojų pasiteiravau, ar jie matė netoliese žydinčias žibuokles. Visi jie gerokai nustebo, sužinoję tokią naujieną.

„Tikrai yra? Nemačiau, nes niekada ten nevaikštau“, - sakė vidutinio amžiaus vyras.

„Mes į tą pusę neiname, nieko nežinome apie žibuokles“, - teigė dvi besišnekučiuojančios moterys.

Vieta, kurioje gausu žibučių, nors ir netoli M.Romerio gatvės daugiabučių, ne pati jaukiausia. Joje nesutikau nei žibuokliaujančių, nei pro šalį praeinančių žmonių. Pastebėjau, kad žibutės auga ne pačiose gražiausiose gamtos vietose – šlaituose, tarp šiukšlių.

Žibuoklių yra šalia šių garažų, kurių kaimynystėje patogiai įsitaisęs snaudė katinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

'' puiki ''

'' puiki '' portretas
krepšinio aikštelė,po krepšinio stovu pastatyti vartai.Vienas vaikinas žaizdamas susižalojo koją.Blogiausia tai,kad jis neparašė į savivaldybę skundo.O vaikų aikštelės neaptvertos.Pats didžiausias minusas tas,kad su gyventojais niekas nebendravo,o tik pristatė jau nubraižytą ir patvirtintą projektą,nors pats Povilas Mačiulis sakė,kad su gyventojais kalbėsis atsakingas žmogus.

reklama

reklama portretas
Reklama turi savo kainą,deja ,Seni medžiai tebeauga , žadėjo ,atsodinti naujus.Vaikų žaidimo aikštelės nesutvarkytos aplinka baisi. Kur žadėtieji treniruokliai? Kiek kainavo reklama? Kaunas tvarkosi?

be abejo

be abejo portretas
Nepatenkintų visada bus, bet galima viską padaryti racionaliau ir geriau, o ne padarant gyvenamų namų kiemą 4-ių eismo juostų gatve. Savivaldybės valdžiažmogiai turėtų ženklą padėti, kad tai akligatvis ir greitis ribojamas, nes yra tokių, kurie matyt šią gatvę laiko Baršausko gatve, atlėkę bando nulėkt nuo kalno i Petrašiūnus. Su siaubu žiūriu į vaikus šiuose kiemuose.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių