Samylų seniūnijoje darbus pradeda nauja seniūnė

  • Teksto dydis:

Kauno rajono Samylų seniūnijai pradėjo vadovauti naujoji seniūnė Jolita Andrulytė. Ji sieks, kad Samylai taptų viena iš seniūnijų, puikiai reprezentuojančių Kauno rajoną.

Pasiteiravus, kas paskatino dalyvauti konkurse eiti seniūno pareigas, naujoji seniūnė nedvejodama atsakė: "Noras būti arčiau žmonių, gilintis į esamas problemas, siekis jas spręsti, būti naudingai, inicijuoti svarbius sprendimus visiems Samylų seniūnijos gyventojams."

J.Andrulytė teigė, kad beveik dešimtį metų dirbdama viešajame sektoriuje įgijo kompetencijų, kurias pritaikys eidama seniūnės pareigas. "Darbas Kauno rajono savivaldybės administracijos Ekonomikos skyriuje leido iš arti pažinti daugelio seniūnijų darbo veiklą ir specifiką. Samylų seniūnija ypač graži savo istorija, gamtos vertybėmis, kraštovaizdžiu. Ilgus metus dirbusi administracinį darbą supratau, kad turiu didelį norą būti tiesiogine vietos bendruomenės dalimi ir grandimi", – sakė naujoji seniūnė.

Samylų seniūnija yra unikalioje vietoje – prie Kauno marių, čia stūkso gilią senovę menantys Samylų, Pakalniškių ir Dubravos piliakalniai. Šioje seniūnijoje yra aštuoni kaimai: Šlienava, Girionys, Vaišvydava, Gervėnupis, Laumėnai, Dubrava, Žiegždriai, Samylai. Seniūnija pasižymi išskirtine kultūra ir renginiais ("Pėdos marių dugne" ir kitais), todėl naujoji vadovė stengsis ją paversti viena iš seniūnijų, kuri puikiai reprezentuotų Kauno rajoną: "Dirbsiu taip, kad čia gyventojams būtų sudarytos patogios sąlygos gyventi, dirbti ir ilsėtis."

Jau laukia ir pirmieji darbai. Pasak J.Andrulytės, pradinis žingsnis – išgryninti seniūnijoje kylančias problemas, todėl kviečia gyventojus bendrauti, kreiptis su prašymais, pageidavimais, siūlymais. Kuo daugiau gyventojų bus įtraukiama – tuo geriau žinomi opiausi klausimai.

"Seniūnas – administracijos dalis, kuris yra arčiausiai žmonių. Todėl visada sieksiu atstovauti gyventojų interesams. Bendravimas ir įsiklausymas vieniems į kitus – žingsnis į tolesnius sprendimus, kurie aktūalūs kiekvienam gyvenančiam Samylų seniūnijoje. Sieksiu, kad būtų išnaudojamas visas seniūnijos potencialas, kad ši vieta būtų patraukli tiek jauniems, tiek vyresnio amžiaus žmonėms", – apie užsibrėžtus tikslus pasakojo naujoji seniūnė.

J.Andrulytė Šiaulių universitete yra įgijusi Viešojo administravimo bakalauro, vėliau – Vadybos ir verslo administravimo magistro laipsnius, dirbusi Šiaulių miesto ir Kauno rajono savivaldybių administracijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
šiukšlių komentarai

Zinau

Zinau portretas
Gal pasikeitus valdziai pasikeis darbuotoju piziuris i zmones. Ten nei vieno nera zmogisko ir dirba kada nori ir kiek nori valstybes tarnautojai darbo valandas nusistato sau patys. Vieni kitus danksto ten kaip klanas. Galetu visas tas "puikias" darbuotojas pramezti!

Nuomonė

Nuomonė portretas
Nieko neprikiši daili, blondinė, mero pasirinkimas tinkamas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių