Šaunus Kauno jaunimas įvertintas apdovanojimais

  • Teksto dydis:

Kauno rotušėje devintąjį kartą iškilmingai pagerbtos aktyviausios ir kūrybingiausios miesto jaunimo organizacijos bei iniciatyvūs jaunimo atstovai. Šventinio renginio „Jaunimo apdovanojimai 2016“ metu trečiadienio vakarą paskelbti nugalėtojai aštuoniose nominacijose. Jiems įteiktos stiklinės plunksnos formos statulėlės.

Visus pastaruosius metus aktyviai veikusius Kauno studentus ir moksleivius pasveikino bei apdovanojimus jiems įteikė Kauno miesto vicemeras Povilas Mačiulis bei Kauno miesto tarybos narys, Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Mantas Jurgutis.

Beveik vienbalsiai „Metų iniciatyva“ pripažintas projektas „Laisvų pokalbių vakarai“, kuris sudaro tinkamas sąlygas visuomenei bendrauti su įžymiais žmonėmis. Tai jaunų Kauno žmonių iniciatyva – dėka jos Kaune atsiranda vis daugiau aktyvių žmonių, kurie nelieka abejingais kultūriniams renginiams.

„Metų jaunimo organizacijos“ titulą pelnė Tarptautinis bendradarbiavimo centras, geriau žinomas kaip „WE GO“. Tuo tarpu „Metų su jaunimu dirbančios organizacijos“ nominaciją laimėjo nuo 1991 metų veikianti Actio Catholica Patria.

Nominacija „Metų akademiškiausias jaunuolis“ buvo įteikta Harvardo universitete teisės magistro studijas baigusiam Justinui Jarusevičiui, „Metų savanoris“ – „Jaunimo linijoje“ savanoriaujančiai Justinai Kundrotaitei.

„Metų Kauno miesto jaunimo ambasadoriaus“ apdovanojimas šiemet atiteko Simonui Jazavitai, kuris ne tik yra istorikas, VDU doktorantas, dirba Kauno miesto muziejuje, bet ir dalyvavo projekte „Misija Sibiras 2016“.

Daugiausiai balsų „Metų jaunimo verslumo iniciatyvos“ nominacijoje sulaukė kaunietė Aistė Krušinskaitė. Judėjimo negalią turinti mergina įsteigė įmonę Palangoje, kur praleido nemažai laiko po stuburo traumos, susikūrė darbo vietą sau bei kitiems žmonėms su negalia.

Galiausiai buvo apdovanotas ir „Metų jaunimo darbdavys“. Atkaklioje kovoje nugalėtoju buvo pripažinta kompanija „Intermedix Lietuva“. Ji nuo pat įsikūrimo Lietuvoje pradžios didžiulį dėmesį ir prioritetą teikia jauniems žmonėms, kurie dar būdami studentais ar ką tik pabaigę studijas, vedami didelių teikiamų perspektyvų ir savirealizacijos galimybių, renkasi darbą būtent šioje įmonėje.

Nugalėtojus rinko ne tik specialiai sudaryta komisija, bet ir patys kauniečiai. Iš viso sulaukta daugiau nei 8 tūkst.žmonių balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kalnieciu rajono gyventojas

kalnieciu rajono gyventojas  portretas
Pilnai sutinku,kad reikia pagerbti bendruomeni7 centrus, nes j7 deka tenka dalyvauti graziose sventese, kurias rengia ne tik kalnieciu bendruomene bet ir Eiguliu, Dainavos.

kaunietis

kaunietis portretas
Jaunimas 5vertintas tai labai gerai, kada pagerbsite ir ivertinsite Kauno bendruomeniu centrus, kurie dirba neimdami jokio mokescio is idejos, organizuoja renginius, koncertus, lanko ligonius, atlieka daug darbo kuri tur4tu atlikrti seniunai.kurie u= tai gauna gera atlygi. Bendruomeniu centrai ju aktyvistai dirba miesto labaui, zmoniu labui, kazkodel yra pamirsti nors sie metai yra BENDRUOMENIU METAI.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių