Savo pavyzdžiu skleidžia viltį ir gyvenimo džiaugsmą („Metų kaunietės“ rinkimai)

  • Teksto dydis:

Nepaisant negalios, ji spinduliuoja pozityvumu, yra veikli, energinga, organizuoja, kitiems skiria laiko daugiau nei sau – tokiais gražiais žodžiais apibūdinama rinkimų "Metų kaunietė 2017" finalininkė, kurią plačiau pristatysime šįkart.

08 Jolanta Metlovaitė-Beresnevičienė – Kauno krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkė, poetė, pati sunkiai serganti, bet sugebanti džiaugtis gyvenimu, suburti, užimti, įkvėpti kitus žmones su negalia.

"Sulaukiu tiek daug ir tokio teigiamo atgalinio ryšio, kad jau dabar jaučiuosi laimėjusi. Labai džiaugiuosi už savo komandą, už visą neįgaliųjų bendruomenę, kad iki daugybės žmonių nunešama žinutė, viltis, kad gyvenimas su negalia taip pat yra prasmingas, kad reikia veikti, judėti, bendrauti. Pradėti siūlyčiau kad ir nuo paprasčiausios kasdienės veiklos, daugiau galvoti apie teigiamas emocijas keliančius dalykus ir jų imtis. Tai yra vaistai, padedantys savyje atrasti noro, jėgų eiti pirmyn", – sakė kaunietė.

Ji džiaugėsi, kad pagaliau pavyko išjudinti labai pasyvią Lapių neįgaliųjų bendruomenę.

"Išvykų nereikia, užimtumo, dainuoti nereikia, pasikalbėti nereikia. Vis dėlto atradau veiklą, kuri juos ištrauks iš namų bent du kartus per savaitę, atsiras noras bendrauti, bendruomenė labiau susilies, o tai yra didelis dalykas. Žmogus negali būti vienas", – pasakojo moteris apie į projektą įtraukto apmokėjimo už baseino paslaugas poveikį.

"Žaviuosi šios moters optimizmu, dvasios stiprybe, gebėjimu nepalūžti iškilus pirmai, antrai ar dar vienai kliūčiai, o atkakliai eiti pirmyn, nesvarbu, kad žingsneliai maži, bet užtikrinti! Džiugu, kad visos šios savybės sutelktos į pagalbą kitiems žmonėms. Dalijantis gerumu, jis auga. Ačiū Jolantai už gerumo auginimą!" – dėkojo bendruomenės atstovai.

Kiti skaitytojai atkreipė dėmesį, kad J.Metlovaitė-Beresnevičienė yra labai kukli. Ir išleistų poezijos knygų skaičius jai – saviraiška, o ne pasiekimas.

Ji dėkinga už kauniečių vienybę, palaikymą, o labiausiai už sutiktus žmones. "Jų sutikau labai daug ir labai gerų. Blogų arba nesutikau, arba nepastebėjau", – svarstė moteris.

"Metų kaunietės" apdovanojimo iškilmės vyks kovo 8 d. Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Bilietus į šį renginį, kuriame koncertuos Kauno valstybinio muzikinio teatro solistai: Kęstutis Alčauskis, Andrius Apšega, Tadas Girininkas, Ramūnas Urbietis, Žanas Voronovas, aktorius Dainius Bervingis, svečiai - Paulius Bagdonavičius, Martynas Kavaliauskas ir kiti, galite įsigyti čia


BALSUOTI GALITE:

DIENRAŠTIS

Iš dienraščio išsikirpkite bei užpildykite lapelį ir siųskite adresu: Metų kaunietė, "Kauno dienos" redakcija, I.Kanto g. 18, 44296, Kaunas;

arba atneškite ir įmeskite į specialias dėžes redakcijos skyriuje, I.Kanto g.18, Kaunas.

Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

SMS ŽINUTĖS

Balsuoti galite SMS žinutėmis.

Siųskite SMS žinutę (Lietuvoje) tel. 1398 su tekstu MKN XX.

XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio.

SMS kaina – 1 euras.

SMS žinutė prilygsta dešimčiai balsų.

PORTALAS

Portale kauno.diena.lt, rubrikoje "Metų kaunietė". Portale galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mane

mane portretas
asmeniskai pazysta tik trys zmones sioje zemeje ir as jiems atrodau begalo nuosirdus ir rupestingas ju atzvilgiu IR KA MANOT AR AS GAUSIU PIRMA VIETELE .

MANO NUOMONE

MANO NUOMONE portretas
nereikia erzinti likusiu dar geresniu zmoniu su savo tokiais rinkimais.Uztenka viesai padekoti o ne sudarineti kazkoki sarasa kas pirmoje o kas sestoje vietoje pagal savo geruma.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių