Sekmadienį – didžiulė šventė Lietuvos zoologijos sode

  • Teksto dydis:

Šį sekmadienį Lietuvos zoologijos sode vyks įspūdinga pavasario šventė – „Stūgaujančio sezono“ atidarymas. Lankytojų lauks įvairios pramogos, edukaciniai užsiėmimai ir, žinoma, patys egzotiškiausi gyvūnai. Tačiau šiais metais atidaromas ne tik vasaros sezonas, bet ir rėmėjų dėka atnaujintas arktinių vilkų voljeras.

Jau visai netrukus du arktiniai vilkai, gyvenantys Lietuvos zoologijos sode, galės džiaugtis naujais ir erdviais namais. Vilkė Sagutė ir vilkas Baltukas, atkeliavę iš Čekijos zoologijos sodo, jau kurį laiką galėjo džiaugtis viena rekonstruota voljero dalimi, o balandžio 30 d. jie įsikraustys į kur kas didesnę, atnaujintą erdvę. Vienas pagrindinių arktinių vilkų rėmėjų – mechanizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis vilkas“.

„Šiais metais birželio 6 d.  brigada ,,Geležinis Vilkas‘‘ minės savo 25-asias įkūrimo metines, todėl brigados vilkai aukodami prisidėjo prie arktinių vilkų voljero įrengimo, tuo pagerindami jų gyvenimo sąlygas“, – sakė brigados ,,Geležinis Vilkas‘‘ vadas plk. Mindaugas Steponavičius. 

Taip pat prie vilkų gyvenimo sąlygų prisidėjo įmonės „Bauen“, „Ampas“, „Heidelbergcement Klaipėda“ bei baikerių klubas „Vilkai MC“, mat vilkų voljero atnaujinimui reikėjo beveik 5 t cemento.

O kokios dar pramogos laukia zoologijos sodo lankytojų balandžio 30 d.? Populiarios vaikų grupės „Lašeliukai“ bei vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centro popchoro „Kir vir bam“ pasirodymai. Įspūdingas „Burbulų Dėdės“ burbuliatorius ir ledo šou. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai zoologijos sodo apatinėje dalyje įrengs saugaus eismo klasę, kurioje mažieji eismo dalyviai bus mokomi jiems aktualiausių Kelių eismo taisyklių bei supažindinami su kelio ženklais. Įgytas žinias vaikai turės galimybę išbandyti ir praktiškai. Kauno tvirtovės VII fortas pristatys įdomiąją biologinę edukaciją, kurios metu pamatysite, kuo skiriasi žmogaus, gyvūno ir paukščio kraujas. O patys greičiausi lankytojai gales išbandyti savo jėgas sprinto į ožių kalną varžybose, kurių prizus įsteigė „Hegelmann transport“. „Robotikos akademija“ pradžiugins visus, mėgstančius konstruoti.

Žinoma, zoologijos sodas nebūtų zoologijos sodas, jei jame nebūtų pačių egzotiškiausių gyvūnų. O kad su jais būtų galima susipažinti kuo geriau, šventės lankytojai turės išskirtinę progą sudalyvauti ekskursijose po zoologijos sodą ir sužinoti įdomių faktų apie čia gyvenančius gyvūnus. Jos vyks 11 val. ir 15 val. zoologijos sode, tačiau, norint dalyvauti ekskursijose, apie tai reikia įspėti kasininkes prieš perkant bilietus, nes ekskursijos kaina vienam asmeniui – 1€ prie įprastos bilieto kainos. Taip pat svarbu, kad vietų skaičius – ypač ribotas. O tie, kurie nespės sudalyvauti šioje pramogoje, turės puikią progą visko paklausinėti apie gyvūnus pačių prižiūrėtojų, mat visą dieną vyks įvairių sodo gyventojų pristatymai.

Be viso to, zoologijos sode bus įvairios karinės pramogos, ginkluotės ekspozicija, kurią lankytojams pristatys „Geležinis vilkas“. Baikerių klubas „Vilkai MC“ taip pat demonstruos savo įspūdinguosius motociklus.

„Stūgaujantis zoologijos sodo sezono atidarymas“ nustebins ne vieną gamtos mylėtoją. Balandžio 30 d. nuo 12 val. kartu su šventės vedėjais Dainiumi Palivonu ir Aiste Tomkevičiūte lankytojai kviečiami atidaryti stūgaujantį, pozityvų ir žalią vasaros sezoną.


Visa renginio programa:

12.00 val. Šventės pradžia. Vedėjai Dainius Palivonas ir Aistė Tomkevičiūtė

12.15 val. Vaikų grupės „Lašeliukai“ koncertas

12.45 val. – 15.00 val. VII forto biologinė edukacija 

11.00 val. Speciali ekskursija po zoologijos sodą (bilietai – renginio dieną kasose)

13.00 val. Vilkų voljero atidarymas

13.15 val. –16.00 val. Burbuliatorius

15.00 val. Speciali ekskursija (bilietai – renginio dieną kasose)

15.00 val.–15.45 val. Sprintas į ožių kalną (pradžia – ožių kalno apačioje, visi norintys dalyvaujanti turi užpildyti anketą https://goo.gl/vHDHi3)

Ką veikti dar?

12.00 – 16.00 val. Mobili saugaus eismo klasė (prie pelikanų)

12.00 – 16.00 val. Karinės ginkluotės ekspozicija (prie vilkų)

12.00 – 16.00 val. Robotikos akademija (prie kupranugarių)

12.00 – 16.00 val. Veidukų paišymas (prie kupranugarių)

12.00 – 16.00 val. Tapatu tatuiruotės (prie kupranugarių)

12.00 – 16.00 val. Piešimas kreidelėmis (prie tigro)

12.00 – 16.00 val. Baikerių klubo Vilkai MC motociklų ekspozicija (prie snieginių leopardų) 

Egzotiškiausių gyvūnų pristatymai:

11.00 val. Liūtai

11.30 val. Ropliai 

13.45 val. Ožiukų kiemelis

14.00 val. Tigrai ir zebro medžioklė

14.30 val. Pelikanai

14.45 val. Žirafos

15.15 val. Lamos

16:00 val. Ruonis


Šiame straipsnyje: Lietuvos zoologijos sodas

NAUJAUSI KOMENTARAI

-A

-A portretas
Dievulėliau kokie gražuoliai, į maniškį kailiniuotį panašūs :)

...

... portretas
Rūpinamasi būsimaisiais Lietuvos gyventojais? (kai visi lietuviai emigruos).

tėtis

tėtis portretas
Kad tik lietus šventės nesugadintu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių