Iš senamiesčio dingusias telefono būdeles prikels naujam gyvenimui

  • Teksto dydis:

Per pastaruosius metus Kauno senamiestyje neliko kelių dešimčių telefonų būdelių. Spėliones kur galėjo dingti miesto simboliais tapę mažosios architektūros elementai nutraukė viešoji įstaiga „Republica Kaunensis“.

Sumažėjus kauniečių poreikiui naudotis taksofonais, telekomunikacijų bendrovė „TEO LT“ (dabar „Telia“) pastaruosius metus Kaune nuosekliai mažino telefono būdelių skaičių. Likusioms stovėti senamiestyje avarinės būklės būdelėms prikelti reikėjo nemažų investicijų, kurios įmonės biudžete nebuvo numatytos.

„Bendrovė iškėlė klausimas, ar būdeles utilizuoti ar perleisti. Norėjome apsaugoti šiuos jaukius miesto akcentus nuo sunaikinimo, tad turtą perėmėme. Didžioji perimtų budelių dalis buvo tik atskirų detalių rinkiniai ir nuolaužos. Šiuo metu ieškome sprendimų kaip jas restauruoti ir prikelti naujam gyvenimui, kad ateityje jos taptų Kauno puošmena ir traukos objektais“, - kalbėjo viešosios įstaigos „Republica Kaunensis“ vadovė Aistė Grybauskienė.

Pasak A. Grybauskienės, šiuo metu dirbanti architektų ir dizainerių komanda kuria budelių restauravimo projektą, o akademinė bendruomenė ruošia pasiūlymus, kaip jas pritaikyti šiuolaikiniams miestiečių poreikiams.

Anot iniciatorių, visi kauniečiai kviečiami teikti savo idėjas, ką būtų galima padaryti su daugiau nei 20 senamiesčio akcentų. Pasiūlymų laukiama elektroniniu paštu projektai@kaunensis.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Viskas OK, tik labai reikia daugiau siuksledeziu Kaune.

Buv. kaunietė

Buv. kaunietė portretas
Tos telefonų budelės gan vykęs vienos buvusios ( "Dinamo" Sporto inventoriaus ir gaminių fabriko produktas ir puošė senamiestį. Tik stogeliai buvo kiti.

...

... portretas
Pisuarus įmontuos?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių