Šimtametė pas gydytojus pirmą kartą apsilankė 80-ies

„Ir nutik tu man taip – 100 metų per pačias Velykas“,  – džiaugėsi guvi ilgaamžė iš Babtų.

Babtiškės Marijonos Levišauskienės kieme šiandien iškilmingai grojo Babtų gimnazijos orkestras, būriavosi sveikintojai su gėlių puokštėmis, dovanomis. Ponia Marijona per Velykas švenčia 100-ąjų gimtadienį.

„Ir nutik tu man taip – 100 metų per pačias Velykas“,  – džiaugėsi guvi ilgaamžė.

Jaukiuose namuose su jauniausiu sūnumi Bronislovu ir anūku gyvenanti ilgaamžė sakė, kad jai nieko netrūksta, o jaučiasi kuo puikiausiai. Šampano taurę išskirtine proga pakėlusi moteris pasakojo, kad į medikus pirmą kartą kreipėsi tik sulaukusi aštuoniasdešimties, ir neprisimena, ar dar yra buvusi. Jokių vaistų nevartoja.

Garbingo amžiaus moteris gali pasigirti puikia atmintimi, turi gerą humoro jausmą. Tačiau visiems, be abejonės, didžiausią įspūdį daro iš šios moters sklindanti ramybė, šypsena, puikus humoro jausmas.

Apie Marijoną labai gražiai atsiliepia kaimynai, ją pažystantys žmonės. Bronislovo ir Marijonos Levišauskų šeima buvo gerbiama kaimo žmonių. Sutuoktinį moteris palaidojo prieš keturis dešimtmečius. Kartu jie užaugino tris vaikus, susilaukė keturių anūkų. Pati šimtametė yra iš gausios, septynių vaikų šeimos.

Visą gyvenimą su vyru ūkininkavo. Turėjo 9 ha žemės. Tačiau kiekvieną laisvą minutę Marijona mėgo austi, verpti. Jos rankų darbai ir dabar puošia gražius tvarkingus namus.

Garbaus jubiliejaus proga Marijoną Levišauskienę sveikino ir dar kito jubiliejaus sulaukti linkėjo Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Angelė Ščiukauskienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Margarita Venslovienė, Babtų seniūnas Jonas Praškevičius, gimnazijos direktorius Vidas Mikalauskas, kiti susirinkusieji.

Babtų seniūnijoje šiemet tai jau antroji 100-metė. O Kauno rajone 100-ąjį gimtadienį 2014-aisiais minės 15 ilgaamžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sveikiname

sveikiname portretas
Ilgų gyvenimo metų ir sveikatos! Šauniai atrodo šimtametė, šitiek metų nugyveno, turi ką papasakoti, tik kas užrašys mūsų šimtamečių prisiminimus? Beje, kaunadienei gėda dėl gramatinių klaidų rašinyje, negi beraščiai dirba?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių