Ministerija siūlys atleisti Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro vadovę

  • Teksto dydis:

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) skelbia, kad siūlys atleisti Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro (KMPC) direktorę Laimutę Anužienę, kai ši grįš į darbą po ligos.

Žiniasklaidoje pasirodžius naujiems pranešimams apie L.Anužienę, ministerija pirmadienį paskelbė, kad „ŠMM laikosi griežtos pozicijos dėl Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro direktorės atleidimo“, neketina atsitraukti ir lieka prie sprendimo inicijuoti jos atleidimą.

Pasak ministerijos pranešimo, direktorės nedarbingumo laikotarpis pratęstas iki birželio 16 dienos. Iš jos bus reikalaujama paaiškinimo dėl audito metu nustatytų pažeidimų ir spaudoje pasirodžiusių pranešimų. Paaiškinimą L.Anužienė privalės pateikti per 3 dienas nuo nedarbingumo pabaigos. Grįžus direktorei, per 14 dienų įvyks dalininkų susirinkimas, jis nagrinės klausimą dėl direktorės atleidimo.

„Ketinu susitikti su atleistu KMPMC viešųjų ryšių koordinatoriumi Ignu Šalnaičiu, noriu sužinoti apie situaciją iš vidaus. Šis pavyzdys parodo būtinus pokyčius ir skaidrumo užtikrinimą profesinio mokymo sistemoje“, – pranešime cituojama švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

I.Šalnaitis prarado darbą Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre, žiniasklaidą informavęs apie galimą korupciją savo darbovietėje. Interviu naujienų portalui 15min.lt vyras pasakojo, jog buvo priverstas išeiti iš darbo neatlaikęs psichologinio spaudimo bei gavęs formaliu pagrindu jį nuo pareigų nušalinti tapusia tarnybinę nuobaudą, nes esą laiku neatsakė į žurnalisto klausimą.

ŠMM pranešime pažymi, kad ji, kaip Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro dalininkė, inicijavo kelis dalininkų susirinkimus dėl L.Anužienės pažeidimų, bet direktorė juose nedalyvavo, nes turėjo nedarbingumo pažymą.

Kaip skelbė ŠMM, Kaune įsikūrusio KMPMC direktorė L.Anužienė sudarė autorinių sutarčių pati su savimi ir papildomai išsimokėjo nemažą sumą. Papildomų išmokų gavo ir įstaigoje dirbantys jos šeimos nariai. Tai paaiškėjo ŠMM atlikus auditą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaile(a)

Gaile(a) portretas
,tragiskai gaila,kad,kol kas, niekas tos bjaurybes nenubaudzia ! GAL pakeldama-gydydama savo partijos (socdemu) reitingus svietimo ministre sia bjauria nusikaltele grieztai nubaus !

kaunietis

kaunietis portretas
Jinai serga taip pat kaip ir Pukas.Kodel sodra nepatikrina jos ligos? Ja netik atleisti reikia bet ir i kaliuze uzdaryti

PILIETIS

PILIETIS portretas
cia jau kalba ne tik apie atleidima, o apie baudziama byla.ANUZIENE KAIP IR KEVISAS LOBO IS MUSU LIEUVOS ZMONIU PINIGU,BET AR GIRDEJOT KAD NORS VIENAS BUTU NUBAUSTAS
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių