Socialdemokratas P. Mikelionis dėl mandato kovos teisme

  • Teksto dydis:

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) panaikino dešimties savivaldos politikų, gyvenamąją vietą po rinkimų deklaravusių kitoje savivaldybėje, mandatus.

Kauno mieste mandato neteko Kęstutis Mazurkevičius, išrinktas su visuomenininkų komitetu, o Kauno rajono savivaldybėje – socialdemokratas Petras Mikelionis.

Socialdemokratą Kauno rajono taryboje turėtų pakeisti Laimutė Rutkauskienė, o Kauno miesto tarybos nariu pretenduoja tapti Algis Raižys.

P.Mikelionio nuomone, VRK sprendimas prasilenkia su elementaria logika, todėl jis ketina kreiptis į teismą.

"Jei aš prisiregistruoju į kaimą, kuris yra už 20 km nuo miesto, tai viskas gerai, bet jei gyvenu bute šalia rajono savivaldybės, taip išeina, kad negaliu vykdyti tarybos nario veiklos. Būtinai skųsiuosi", – sakė politikas.

Jis atkreipė dėmesį, kad į gyvenamosios vietos deklaravimo žabangas pakliuvo ne tik kauniečiai.

"Rajono ir miesto savivaldybės yra labai susijusios, kartu rengia projektus. Per VRK posėdį sakiau, kad reikia panaikinti tokią nuostatą, tačiau komisija buvo labai abejinga. Nė vieno išsakyti argumentai dėl deklaruotos gyvenamosios vietos jiems netiko. Viena moteris net su ramentais atėjo, bet ir tai visi nubalsavo, kad atimtų mandatą", – piktinosi P.Mikelionis.

Kauno miesto tarybos narys K.Mazurkevičius, atrodo, susitaikė su pralaimėjimu.

"Aš ir komisijai pasakiau, kad sutiksiu su bet kokiu sprendimu. Nemanau, kad apsigalvosiu ir sprendimą skųsiu", – "Kauno dienai" pareiškė jis.

VRK posėdyje politikai nurodė įvairias priežastis, privertusias nurodyti kitą gyvenamąją vietą: tvarkę palikimo klausimus, remontavę atostogų būstą, turėję kitų su nekilnojamjo turto sandoriais susijusių reikalų.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas numato, kad savivaldybės tarybos nario įgaliojimai nutrūksta prieš terminą, kai jis išvyksta nuolat gyventi už savivaldybės, kurios tarybos nariu yra išrinktas, teritorijos ribų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liutauras

liutauras portretas
Čia pavyzdys kada žmonės nebesuvokia kada dar galima garbingai patiems pasitraukti ,kad jų laikas baigėsi ir nieko gero tautos labui nebegali nuveikti.Vaikiškai pyksta kai jiems tai pasako arba atplėšia nuo lovio.

Anonimui

Anonimui portretas
Pagieža perteklinė.Neklaidink visuomenės.VRK tarybos nare patvirtino Čekiškės Pr.Dovydaičio gimnazijos direktoriaus pavaduotoją L.Rutkauskienę.Sveikinu.

Anonimas

Anonimas portretas
Vietoje Mikelionio turetu tarybos nare tapti Marija Levendrauskiene, juokinga vietoje vieno pensininko ateis kita nepakeiciamoji socdeme.manau neilgai Kauno rajone vadovaus sosdemai, juk sitaip prisidirbe kartu su meru p. V.Makunu(spec. liudininku)
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių