Šokių ritmu įžiebtas Istorinės Prezidentūros kiemelis

Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros kiemelis nušvito mėlynai. Šventinę nuotaiką padėjo kurti šokėjai Gintarė ir Tomas Slausgalviai.

„Šokam į Kalėdas“ – tokiu šūkiu pradėtas švenčių laukimas istorinėje Kauno vietoje. Susirinkusius kauniečius džiugino šokėjai Slausgalviai ir kvietė prisijungti. Kalėdinių dainų ritmu judantys miestiečiai tikino, kad jau pradeda jaustis švenčių laukimas.

„Su dukra stengiamės kuo dažniau šokti, tad ir čia nepraleidome progos kartu pajudėti. Kiemelis atrodo labai gražiai, nes mėlyna spalva yra mūsų šeimos mėgstamiausia“, – sakė su visa šeima atėjęs Jurgis.

Kita kaunietė Vilija taip pat neslėpė, kad jau buvo pasiilgusi miesto renginių, tad įžiebus istorinį kiemelį, keliaus į Rotušės aikštę, kur bus įžiebta pagrindinė Kauno eglė.

„Labai smagu, žmonių pilnas senamiestis“, – sakė moteris.

Susirinkusius žavėjo ir „Ugnies valdovai“, užvaldę ne tik šokį, bet ir ugnį.

Prie Istorinės Prezidentūros sodelio puošimo savanoriškai vėl prisidėjo ir garsi Kauno menininkė Jolanta Šmidtienė. Menininkė ne tik negailėjo savo laiko ir patarimų, tačiau ir suteikė galimybę panaudoti anksčiau Kauno eglutę puošusius žaislus, taip prikeldama juos naujam gyvenimui.

„Smagu, kad žaisliukus vėl galima pamatyti. Nors jie sukabinti ne ant eglutės, o ant medžio šakų, vis tiek prisideda prie šventinės nuotaikos, juk į jų gamybą buvo įdėta labai daug rankų darbo, meilės ir laiko“, – pastebėjo kiemelyje sutikta Indrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip puikiai atrodo

kaip puikiai atrodo portretas
kai cia vaikysteje pas gimines lankydavosi mano mama[--cia gyveno prezidentas Smetona]-tokiu sauniu apsvietimu nebuvo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių