Sporto mėgėjams – vieša bokso treniruotė

Kauniečiai ir miesto svečiai trečiadienį kviečiami į pirmąją viešąją bokso treniruotę Dainų slėnyje. Treniruotę ves bokso klubo „Nokautas“ treneris Marius Palionis ir Lietuvos sporto universiteto dėstytojas bei bokso treneris Vidas Bružas.

Treniruotės organizatoriai pasakojo, kad Ąžuolų apsuptyje bandys išrauti stereotipą, kad boksas yra žiaurus sportas, kuriame sportininkai mokomi žaloti žmones.

"Bandysime išaiškinti, kam reikalinga disciplina, ištvermė ir loginis mąstymas. Daugelis net nežino, jog boksas yra viena seniausių sporto šakų, turintis gilias tradicijas", – kalbėjo M.Palionis. Jis nedrįso spėti, kiek žmonių ateis į treniruotę, nes toks renginys organizuojamas pirmą kartą. Tačiau "Nokauto" klubo vadovas Kęstutis Bitkevičius vylėsi, kad susidomėjimo renginiu netrūks. Jis atskleidė, kad norą dalyvauti treniruotėje jau išreiškė ne vienas žinomas žmogus.  

– Kaip kilo idėja rengti viešą bokso treniruotę? – pasiteiravome "Nokauto" trenerio M.Palionio.

– Siekiame parodyti, kad boksas nėra baisus ir vien tik traumas sukeliantis sportas, kaip daugelis įsivaizduoja. Norime pritraukti daugiau žmonių, kurie pradėtų domėtis šia sporto šaka. Mūsų tikslas – skatinti aktyvų gyvenimo būdą, gerinti dalyvių fizinį pasirengimą ir psichologinę savijautą.

– Kas gali dalyvauti treniruotėje?

– Dalyvauti gali visi norintys: tiek vaikai, tiek suaugę. Netaikome jokių amžiaus apirbojimų, bet žinome, kad pradėjus sportuoti nuo mažens, galima pasiekti išties gerų rezultatų.

– Ką reiktų atsinešti į treniruotę?

– Sportinę aprangą ir, svarbiausia, ateiti kupiniems geros nuotaikos.

– Ar planuojate rengti daugiau tokių viešų bokso treniruočių?

– Žinoma, planuojame viešas treniruotes rengti iki rugpjūčio vidurio. Manau, tai puiki galimybė kiekvienam išmėginti šią sporto šaką ir patiems sužinoti, kas yra boksas, o ne klausytis kitų pasakojimų.

Kauno lietuviškosios savigynos asociacijos bokso klubas „Nokautas“ su rėmėju "Hummel" į pirmąją treniruotę kviečia trečiadienį 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidas

Vidas portretas
Esu sporto stovykloje voketijoje bokso nkiasvoriu turnyre kovosiu ringe su europos cempionu profi henry masske 12 raundu iki nokauto..

Gediminas

Gediminas portretas
...didelis aciu iniciatoriams !Butinai ateisim.

Marius

Marius portretas
Treniruotes visiems: kas dar neturi pradmenu - išmokinsim, kas turi pradmenis ,patobulins savo technika ir ne tik. Gerai, sportiskai ir su nuotaika praleisim vakarus. Dar karteli kartoju treniruotės yra nemokamos, vyksta pirmadieniais ir treciadieniais nuo 19h. Iki pasimatymo treniruotėje.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių