Apsileidimas: mokyklos stadiono bėgimo takas vis labiau apauga žole

Prie Kauno Martyno Mažvydo pagrindinės mokyklos esantis stadiono bėgimo takas ties posūkiu kiekvienais metais vis labiau apauga žole. Dabar kai kuriose vietose jis taip apžėlęs, kad iš normalaus bėgimo tako matyti tik apie 70 centimetrų takelis.

Mokyklos stadioną tarp Šiaurės prospekto ir V.Landsbergio-Žemkalnio gatvių matau jau 20 metų. Juo naudodavosi ir šalia buvusios Vydūno pagrindinės mokyklos moksleiviai. Ankstesniais laikais bėgimo takas visose vietose buvo tvarkingas. Tačiau vėliau ties posūkiu prie V.Landsbergio-Žemkalnio gatvės jis kiekvienais metais ėmė siaurėti, nes buvo neprižiūrimas.

Maždaug prieš dešimtmetį bėgimo tako posūkis dėl užžėlusios žolės susiaurėjo perpus, o dabar šioje vietoje takas atrodo apgailėtinai.

Žolė augdavo ir kitose stadiono bėgimo tako vietose, tačiau ji būdavo išraunama, nes moksleiviai per kūno kultūros pamokas turėdavo bėgti trumpas distancijas. Nejaugi taip sunku susitvarkyti visą stadiono taką? Tą nesunkiai per kūno kultūros pamokas galėtų padaryti ir patys moksleiviai.

Kaip dabar atrodo bėgimo takas, pamatysite pažiūrėję nuotraukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ten yra ir didesnė bėda

Ten yra ir didesnė bėda portretas
Apžėlęs bėgimo takas – mažiausia iš visų to rajono nesąmonių. Bet juk iki to stadiono nė iš vienos pusės normaliu taku neprieisi. Visi rajono takai nutiesti prieš 40 metų – išdužę, subirę, išsikilnoję takų plytelės, iš betoninių plokščių armatūra kyšo. Paklauskit ten gyvenančių senų žmonių – tai užkliuvo, tai pargriuvo, tai į balą koja įsmuko. Neįgalūs žmonės su vežimėliais gali važiuoti tik gatvėmis. Tad ma jį bala, tą stadioną – bet kai visame rajone nuo namų iki parduotuvės ar stotelės nė 300 metrų lygaus tako nerasi – čia jau gėda.

Mindaugas

Mindaugas portretas
Jei begiotu daugiau tai ir zole neaugtu.

Na

Na  portretas
Stadionas bus tvarkingas tik tada, kai bus aptvertas, o dabar vieša teritorija, kur kas nori, tas eina ir savo šunis vedžioja. Vaikai žaisdami futbolą turi matyti ne tik kamuolį, bet dar ir šunų šeimininkų nesurinktus kakučius, net šaligatvis į mokyklą jais nusėtas. Taip išeina, kad stadioną teršti gali kas tik nori, o mokykla kalta, kad netvarka.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių