Stadiono konkursą laimėję turkai: stengiamės, kad viskas kainuotų kuo mažiau

  • Teksto dydis:

Turkijos nekilnojamojo turto (NT) plėtros ir statybos bendrovė „Kayi Construction“, laimėjusi konkursą Kaune rekonstruoti S. Dariaus ir S. Girėno stadioną, aiškina, kad keliantys triuškmą dėl pavienių įkainių nemato bendro vaizdo — turkų pasiūlymas buvo pripažintas finansiškai naudingiausias.

Interviu „Verslo žinioms“, Mustafa Toprakas, „Kayi Construction“ grupės prezidentas verslo plėtrai sako, kad atskirų rekonstrukcijos etapų sąmatos skirtos pinigų srautams suvaldyti. JIs dėsto, kad taip projekto biudžetas dėliojamas siekiant iš pradžių padengti kiek galima daugiau patiriamų išlaidų.

„Jei sutartį pasirašyčiau šiandien, per vieną mėnesį man tektų išleisti 5–6 mln. JAV dol. savų lėšų: atsivežti kranus, betono maišykles ir t. t. Todėl pradiniuose statybos etapuose numatome didesnes kainas, o paskutiniuose pamatytumėte, kad darbų kainos yra 3–4 kartus mažesnės nei rinkoje“, — aiškina pašnekovas.

Jis aiškina, kad užsakovui svarbiausia galutinė kaina (34,95 mln. Eur), o ne išlaidos atskiriems projekto etapams. Taip pat statyboms bus samdoma kaip įmanoma daugiau vietos darbuotojų, perkamos ir vietinių bendrovių paslaugos.

Primename, kad Turkijos statytojai laimėjo konkursą Kaune rekonstruoti S. Dariaus ir S. Girėno stadioną. Turkų pasiūlymas buvo pripažintas finansiškai naudingiausias — antroje vietoje likusios bendrovės pasiūlymas buvo didesnis 0,5 mln. Pasirašiusi sutartį su Kauno mesto savivaldybe „Kayi Construction“ įsispareigos atlikti statybos darbus per 20 mėnesių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai vėl

Tai vėl  portretas
Rabačius ... socialdemokratai... Aūūū. O sako valdo Vieningas krabas..

Lryte buvo geras straipsnis

Lryte buvo geras straipsnis portretas
apie to stadiono konkurso organizavima.Ausys tai kyso Rabarbaro.Tulikas auksinis ir stadionas taip pat bus auksinis.Tieziog auksinis miestas su israustom gatvem,saligatviais ....

K.

K. portretas
Darykim vieną ir gerą nacionalinį stadioną.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių