Stoties turgaus rekonstrukcija nukišta giliausiuose stalčiuose?

Žadėtos Stoties turgaus rekonstrukcijos nematyti. Valdininkai tikina, kad reikia padaryti dar daug darbų, bet viskas labai lėtai juda. Nesiseka parduoti ir nebaigto statyti pastato.

Niūrus vaizdas

Stoties turguje jau ne pirmus metus pirkėjus pasitinka aptriušę prekystaliai ir ne itin maloniai nuteikianti aplinka.

Apie šios vietos gaivinimą pradėta kalbėti seniai, bet jokio rezultato kauniečiai nepamatė – pasitinka tie patys išsiklaipę ir vėjo blaškomi prekystaliai, čia kartais apsistojantys benamiai. Regis, šio turgaus rekonstrukcijos idėjos toliau dūlės giliausiuose stalčiuose.

"Kadangi nesame 100 proc. turgaus savininkai, negalime patys priimti visų sprendimų. Kiekvienu atveju reikia susitikti su kitu akcininku ir sutarti dėl visų klausimų. Pertvarkų visi nori, bet dabartinio turgaus vietoje nesuformuotas žemės sklypas. Be jo jokio kokybiško turgaus įrengti negalime", – pastebėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Miglota vizija

Anksčiau svarstyta, kad M.K.Čiurlionio g. 25 esantis Stoties turgus galėtų būti po stogu, saugančiu nuo kritulių. Detalios vizijos, kaip turėtų atrodyti turistus viliojantis turgus, miestas neturėjo. Regis, ir dabar yra tik noras sutvarkyti, bet nėra matymo, kaip viskas galėtų būti atlikta.

"Detalesnė turgaus vizija galės būti tik tada, kai turėsime suformuotą sklypą, bet kol kas nelabai ką galime ir parodyti", – apgailestavimo neslėpė savivaldybės administracijos direktorius.

Anot G.Petrausko, žmonės yra įpratę čia ateiti nusipirkti šviežių daržovių ar sezoninių gėrybių, tad ateities vizijoje turgus tikrai išliks. Šioje vietoje nebus statomi kitos paskirties objektai, tiesiog dabar reikia iškęsti ilgą dokumentų tvarkymo procesą.

Parduoda turtą

Prieš beveik metus paskelbta, kad bendrovė "Stoties turgus" parduoda nebaigtą statyti 23 tūkst. kv. m bendrojo ploto dviejų aukštų su rūsiu prekybos ir paslaugų kompleksą, esantį Šiaulių gatvėje. Už šį objektą norima 3,5 mln. eurų, bet iki šiol pirkėjų tokia suma nevilioja.

"Badome parduoti nereikalingą turtą, bet gal reikia daryti kokią nors pardavimo akciją, nes kol kas nėra realaus pirkėjo. Kelios kompanijos žiūrėjo pastatą. Tarp jų buvo ir "Lidl" atstovai, bet atsisakė. Pigiai mes nenorime atiduoti, o brangiai niekas neperka", – sakė G.Petrauskas.

Anot savivaldybės administracijos direktoriaus, patiems įrengti pastatą nėra galimybių. Be to, vystyti tokį didelį turgų šiuo metu būtų nuostolinga. Jis tikino, kad miestas daugiau išloštų pastatą pardavus, nei jame įrengus turgų tokį, koks suplanuotas prieš beveik 20 metų.

Pigiai mes nenorime atiduoti, o brangiai niekas neperka.

"Ar tikrai Kaunui reikėtų tokio dydžio turgaus? Nes čia reikėtų dar kokius 5 mln. investuoti, kad tokį turgų turėtume. Tai aš abejoju, kad tai būtų naudinga, kai galima už kelis šimtus tūkstančių sutvarkyti esamą Stoties turgų toje vietoje, kur jis ir dabar yra. Kai kalbame apie modernių stoginių ir prekystalių įrengimą, yra viena kaina, o jei kalbame apie apleisto pastato pritaikymą – visai kita suma", – nuomonę išsakė G.Petrauskas.

Neatmetama, kad pardavus šį pastatą, atsirastų lėšų ir dabartinio turgaus rekonstrukcijai ir šiai erdvei pritaikyti prie šiuolaikinės visuomenės poreikių.

Šiaulių gatvėje esantis vaiduoklis pradėtas statyti dar 1998 m., o statyba nevykdoma nuo 2003 m.

"Šioje vietoje nebūtinai gali būti turgavietė. Šį pastatą galima pritaikyti ir kitoms reikmėms, pavyzdžiui, administraciniams biurams", – anksčiau yra teigę bendrovės "Stoties turgus" vadovai.


Šiame straipsnyje: Stoties turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Safyras

Safyras portretas
Prie turgaus turi būti didelė mašinų stovėjimo aikštelė, kad pirkėjai ir pardavėjai galėtų atsivežti ir išsivežti prekes. Todėl ten gali būti tik mažas turgelis po stogu, kad ir pirkėjams ir pardavėjams būtų patogu. Turguje visada būna didesnis ir įvairesnis pasirinkimas, kainos dažniausiai mažesnės kaip parduotuvėse, o kokybė kartais geresnė, kaip reklamuojamų prekių dideliuose prekybos centruose.

Algis

Algis portretas
Apsileidimas laikyt toki lauza viduryje Centro!

Kaunietis iš I.Kanto gatvės.

Kaunietis iš I.Kanto gatvės. portretas
Tąjį nebaigtą pastatą Šiaulių g., kur Kaunas galėjo turėti modernią europietišką turgavietę, tokią kaip Budapešte 'Skala', sumaitojo toks meras Garbarius, o faktiškai perdėm moraliai supuvęs, tikras Kauno 'graborius'. VP gangsteriams įsipareigojo, kad niekados arti 'Akropolio' nebus jokio stambaus prekybos centro,- tada jis vedė derybas dėl 'Kauno audinių' teritorijos pardavimo. Na, o kaip Matijošius tvarkosi Kaune kaip savo kišenėje gerai matyti iš statybų šalia 'Akropolio', kur nuplikęs apsirijėlis, atrodo, bus jau paspringęs. Tokia toji Kauno valdžia - visi kaip vienas moraliniai degradai, tai puikiai matyti ir iš tojo 'petrovskio' komentaro.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių