Studentai kviečia į nemokamas ekskursijas po apleistas Kauno vietas

  • Teksto dydis:

"Tamsiojo turizmo" sąvoka daugeliui nežinoma, o apie tai išgirdus - sukelia prieštaringus jausmus.

Remiantis tyrinėjimais, galima teigti, kad tamsiojo turizmo objektai tampa vis populiaresni ir sulaukia vis didesnių turistų srautų, nes tai ne tik koncentracijos stovyklos, stichinių nelaimių vietos, lūšnynai, naktiniai žygiai, bet ir apleisti pastatai, kurie gali papasakoti daug įdomių istorijų.

Kauno Kolpingo kolegijos 3 kurso studentai kviečia visus žingeidžius ir bebaimius kauniečius bei miesto svečius, norinčius patirti aštrių pojūčių į organizuojamą 6-ių tamsiojo turizmo ekskursijų ciklą.

Visų ekskursijų trukmė iki 1 val.

Visos ekskursijos nemokamos, bet būtina registracija.

I-oji ekskursija " Nebesisukantis Santakos projektorius“  spalio 18 d.

Organizatoriai kviečia apsilankyti legendiniame buvusiame „Santakos“ kino teatre, kuris sovietmečiu buvo įkurdintas buvusiame vienuolyne, kur gyveno žymūs kalbininkai ir rašytojai. Pamatysime buvusį „prašmatnų“ kino teatro holą, „gerai įrengtą“ kino salę, skurdžią sienų tapybą ir įsivaizduosime kaip viskas galėjo atrodyti kino teatro gyvavimo laikotarpiu. Informacija ir registracija telefonu 8 639 83565.

II-oji ekskursija  "Kažkur vidury nieko“  spalio 18 d.

Kauniečiai kviečiami ir į antrąją ekskursiją, kurios metu turėsite galimybę pasivaikščioti po apleistą buvusią sanatoriją Viršužiglyje ir galbūt net susipažinti čia su poltergeistais. Studentai papasakos apie šį šiandien niekam nereikalingą pastatą ir pakvies dalyvauti Lobių paieškoje. Dėl detalesnės informacijos ir registracijos kreiptis telefonu 8 624 90627.

III-oji ekskursija  "Raudondvario plento pastato paslaptys" spalio 24 d

Kviečiame aplankyti Kaune esantį pastatą vaiduoklį Raudondvario plente. Kadaise vykusios šio pastato statybos taip ir nesibaigė, tačiau išliko sienos, langų kiaurymės, ilgi koridoriai bei paslaptingi pasakojimai, kurie kelia šiurpuliukus. Kviečiame pasivaikščioti ir įvertinti sovietmečio statybines medžiagas ir architektūrinius sprendimus. Informacija ir registracija telefonu 8 6 388 0145.

IV-oji ekskursija "Aukštosios Fredos dvaro paslaptys“ spalio 25 d.

Gal norėtųsi paklaidžioti po Aukštosios Fredos dvarą, kažkada garsėjusį tvenkiniais, kvapniais rožynais ir prašmatniais pokyliais. Dvaro sienos papasakos apie Kauno tvirtovės laikotarpį ir galbūt pavyks išgirsti patrankų aidą, pamatyti architektūrinius puošybos elementus bei sužinoti dvaro paslaptis. Detalesnė informacija ir registracija telefonu 8 609 92138.

V-oji ekskursija "Senosios Šančių kareivinės“ spalio 25 d.

Plytos tarp pėdų, šviesa pro stogą, kareiviški pokštai, medžiai fasaduose - tai senosios Šančių kareivinės, šalia kurių kažkada ne tik marširavo kariškiai, bet ir vešėjo kopūstų laukai. Kareivinių pastatai turi ne tik įdomią istoriją, bet ir originalių architektūros elementų su kuriais kviečiame susipažinti. Jei susidomėjote – esate laukiami ekskursijoje. Detalesnė informacija ir registracija telefonu 8 638 45997.

VI-oji ekskursija "Tunelis į praeitį“ (data derinama)

Klaustrafobija kelianti aplinka, spengianti tyla, autentiški kilometriniai požemiai ir galbūt net žiurkių cypimas. Visa tai ne Prancūzijos katakombose, o Kauno Žemųjų Šančių kolektoriuje, kuriam greitai bus 100metų.  Garantuojame, kad nežinojote šio požeminio statinio ir sausi negrįšite. Informacija ir registracija telefonu 8 630 25364.

Visa informacija apie renginius ir galimus pasikeitimus facebook puslapyje:

https://www.facebook.com/ForgottenKaunasStories/



NAUJAUSI KOMENTARAI

net

net portretas
išoriškai matyti ,kad SANTAKA buvo įrengta BAŽNYČIOJE o šalia esantis vienuolynas tebestovi nepaliestas

Kaunietė

Kaunietė portretas
dar siūlyčiau surengti ekskursiją į Raudondvario plente, prie Lampėdžių sankryžos esantį penkiaaukštį namą," Holivudu" vadinamą.Namo numerio nežinau, bet paklauskit vilijampoliečių, tai parodys. Pamatysite tikrą šiuolaikišką gyvenimą. Patarčiau eiti su šarvais, dar kokį ginklą pasiimkit.

savarankiškai

savarankiškai portretas
...galima aplankyti Naujakurių gatvės įkalnę (jungtis tarp Vilijampolės ir Šilainių) ir pasigrožėti Kauno valdžių aplaidumo ir gėdos paminklu - apleista, išklaipytų akmenų grindiniu, jokio šaligatvio neturinčia ir niekada neturėjusia gatvės atkarpa. Kiek žmonės berašė skundų apie nuo Smetonos laikų nemačiusią remontininkų gatvę, ironiškai vadinama Naujakurių vardu - tiek kaip į sieną. Ypatingas potyris ta gatve pereiti, kai lyja, tuomet vandens kriokliai šniokščia, pakeliui iš dangos ardydami ir nešdami naujus akenis ir mušdami naujas duobes (duobėse). Vairuotojai keikia gatvę, apie čia gyvenančius žmones jau kalbos nėra. Kad atkreiptų dėmesį, gal turėtų nustoti mokėti mokesčius, kol gyvena tokiomis sąlygomis? O tai sako, kad mokesčių surinkta keliolika milijonų eurų daugiau, bet šitai gatvei lėšų vis neatrandama...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių