Studentai nekuria planų emigruoti

Kauno universitetuose atlikta studentų apklausa apie jų planus po studijų, teikia vilčių, kad išsilavinusio jaunimo emigracijos banga mažės. Net 76,8 proc. apklaustų Kauno studentų planuoja likti Lietuvoje.

Šių metų kovą Kauno universitetuose atlikta studentų apklausa apie jų planus po studijų, teikia vilčių, kad išsilavinusio jaunimo emigracijos banga mažės. Net 76,8 proc. apklaustų Kauno studentų planuoja likti Lietuvoje.

Tyrimas parodė, kad beveik 43 proc. studentų planuoja ieškoti darbo pagal specialybę, o 34 proc. ketina siekti išsilavinimo aukštesnėje pakopoje (magistrantūros studijose). Tik 23 proc. studentų ruošiasi vykti į užsienį. Ten dauguma ketina toliau mokytis, bandyti rasti darbą pagal specialybę. Matyti, kad šių dienų karta gerokai labiau nei tikėtasi yra motyvuota ir užsispyrusi siekti savo tikslų bei įrodyti, kad bakalauro diplomą gavo ne veltui.

Gera žinia, kad net 80 proc. apklaustųjų mano, jog studijos yra naudingos ir daugiau negu pusė (54 proc.) rinktųsi tą pačią studijų kryptį, jei vėl tektų stoti į universitetą. Tai atskleidžia absolventų nuomonės tvirtumą pasirenkant ir apsisprendžiant, kuo nori būti. Svarbiausia, kad jaunoji karta palaiko mokslo siekį ir ryžtą gyvenime tapti daugiau nei vidutinybėmis.

Kauno technologijos universiteto (KTU) Alumnų asociacijos rengta apklausa "Kaip klostosi KTU/KPI absolvento karjera?" parodė, kad beveik pusė (48 proc.) apklaustų absolventų dirba pagal specialybę, o dar 19 proc. – iš dalies pagal specialybę. 59 proc. apklausos dalyvių dirba privačiose, o 25 proc. – viešojo sektoriaus įmonėse.

Naujausias ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto bakalauro studijų absolventų karjeros monitoringas parodė, kad 99 proc. šios mokyklos absolventų dirba pagal specialybę. Tai patvirtina, kad jaunimui išsilavinimas labai svarbus, ir dažniausiai studentai, baigę bakalauro studijas, yra motyvuoti dirbti pagal specialybę, panaudoti įgytas žinias ir toliau tobulėti.


Šiame straipsnyje: emigracijastudentaistudentija

NAUJAUSI KOMENTARAI

stdentai neplanuojas

stdentai neplanuojas portretas
jie emigruoja..,.,

to juokutis

to juokutis portretas
Deja, tu teisus 100 proc.

lagaminas

lagaminas portretas
mes ne kalbam,mes baigem studijas ir arivederci good bay aufyderzein
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių