Studentų vasara – darbui, draugams ir kelionėms

Vasarą daug studentų ilsisi tik nuo mokslų, bet laisvo laiko turi mažai. Dauguma jų dirba. Tačiau jauni žmonės spėja visur – dalyvauja festivaliuose, keliauja.

„Visą vasarą dirbu mėgiamą darbą, dirbau ir per mokslo metus. Gal ir nukentėjo studijos, bet nedaug. Šiuo metu keliauju po Lietuvą. Dirbdamas barmenu susiradau daug draugų visoje Lietuvoje, visi kviečia į svečius“, – pasakojo Vilniaus universitete studijuojantis Aurimas, užsukęs pasidairyti po Kauną.

Kauno kolegijoje grafinį dizainą studijuojantis Mantas laiką leidžia studijoje, kurią išsinuomojo netrukdomai atlikti studijoms reikalingus darbus, ir daug laiko praleidžia piešdamas. Nuo piešimo Mantą atitraukia nebent muzika. „Išsitraukiau kažkada nusipirktą bosinę gitarą. Manau, pats laikas išmokti groti“, – planus atskleidė vaikinas. 

Vasara Augustui, grafikos dizaino studentui iš Vilniaus dailės akademijos, festivalių metas. „Gyvenu nuo festivalio iki festivalio, o dabar net nežinau ką veikti, trinuosi po miestą, grįžęs iš Vilniaus susitinku su draugais“, – pasakojo darbo neturintis vaikinas.

Vytauto Didžiojo universiteto studentė Viktorija neslėpė – vasara kol kas neįdomi. Mergina buvo išvykusi savaitei su tėvais į Vokietiją, o dabar laiką leidžia su draugais, kartais nueina į barą ar koncertą.

„Pernai dirbau vaikų stovykloje vadove. Ten smagiai praleidau laiką. Gaila, šią vasarą tuo nepasirūpinau“, – apgailestavo Viktorija.

Lietuvos edukologijos universiteto studentė Jurgita dirbo per mokslo metus ir pirko bilietus į vasaros festivalius. „Atostogoms ruošiausi, nes žinojau, kaip pabrangsta bilietai vasarą“, – apie iš anksto sudėliotus vasaros planus kalbėjo mergina.

Ji neatsisakė padavėjos darbo kavinėje, tik paprašė sumažinti darbo krūvį, kad galėtų pasiimti laisvadienius per festivalius. „O pinigų reikia ir norint vakare į miestą išeiti“, – šyptelėjo Jurgita.

Viliaus Gedimino technikos universitete programavimą studijuojantis Pavelas vasarą dirba pagal savo specialybę ir laisvalaikio veiklų neplanuoja. „Dirbu, ir tiek. Pasiūlo draugai keliauti į festivalį, prisijungiu prie jų, pakviečia kas nors į sodybą, važiuoju, jei turiu laisvo laiko“, – sakė vaikinas.

Turėčiau mokytis, bet pagalvojau, kad geriau bent metus pakeliauti po Europą.

Pavelas pasvarsto, kad  baigęs studijas norėtų pradėti kokį nors verslą – idėjų turi, bet dar nežino, nuo ko pradėti.

Vilius neseniai grįžo į Lietuvą iš Jungtinės Karalystės, kur kremta fizikos mokslus. Vis dėlto vasaroti su drauge jis žada Anglijoje.

„Lietuvoje nežadu užsibūti, turiu šunį, kuriuo reikia rūpintis, palikau jį ten“, –  pasakojo Vilius. Aplankęs gimines gimtinėje, jis apsilankė ir „Kings of Leon“ grupės koncerte.

Milda – studentiško amžiaus, bet niekur nestudijuojanti mergina. Ji tikino norinti vasarą kuo daugiau pakeliauti.

„Turėčiau mokytis, bet pagalvojau, kad geriau bent metus pakeliauti po Europą“, –  savo planais dalijosi ji. Kelionėms Milda tvirtino daug pinigų neišleidžianti, nes su draugu keliauja autostopu, o užsidirba grodama gatvėje.


Šiame straipsnyje: studentaivasara

NAUJAUSI KOMENTARAI

Saunuoliai

Saunuoliai portretas
As irgi kai jauna buvau visur suspejau ir su draugais ir i darba ir i mokslus. O dabar nesuspeju net savim pasirupinti. Miegoti pasirodo au amzium reikia daugiau ir noro kazkur vaziuoti pasitusinti pavargus nebera. Tai saunuoliai zmones kol turi energijos, tai tegul it dziaugiasi gyvenimu. As jei atsukciau laika, tai dar daugiau tusinciaus ir maziau mokyciaus ir maziau dirbciau ir daugiau miegociau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių