Studijas LSMU pradeda geriausiais rezultatais mokyklas baigę Lietuvos abiturientai

  • Teksto dydis:

Lietuvos sveikatos mokslų universitetui (LSMU) – svarbi diena. Studijas universitete pradeda gabiausi Lietuvos abiturientai, kurie brandos egzaminus išlaikė aukščiausiais balais. Net 169 abiturientai brandos egzaminuose įvertinti šimtu balų.

Minint Mokslo ir žinių dieną visa LSMU akademinės bendruomenė tradiciškai dalyvavo eisenoje iki Kauno rotušės. Čia susirinkusius pasveikino LSMU rektorius, prof. Remigijus Žaliūnas.

„Linkiu, kad sunkias studijas suderintumėte su studentišku gyvenimu, o svarbiausia, kad jūs patys patikėtumėte, jog esate vieni talentingiausių“, – kalbėjo rektorius. Jis dėkojo ir užsienio studentams bei jų tėvams, sakydamas, kad jie padarė geriausią gyvenimo investiciją, nes baigus studijas universiteto diplomas atvers daugelį durų.

Abiturientų neatbaidė aukšti universiteto reikalavimai – stojantieji, norintys studijuoti daugelyje LSMU studijų programų, šiemet turėjo peržengti aukščiausią šalyje 4 balų kartelę (pagal Švietimo ir mokslo ministerijos rekomendacijas universitetai turėjo taikyti 3,6 balo kartelę). Ši kartelė buvo vienoda pretenduojantiems į valstybės finansuojamas ir nefinansuojamas studijų  vietas. Studijų sutartis su LSMU pasirašiusiųjų vidutinis konkursinis balas taip pat yra vienas didžiausių – 7,95. Pirmosios pakopos ir vientisąsias studijas čia pradės 1056 pirmakursiai iš Lietuvos ir 259 užsienio šalių piliečiai.

„Pakeldami minimalius reikalavimus siekėme sulaukti geriausių abiturientų. Tai mums pavyko“, – kalbėjo LSMU prorektorius studijoms prof. Kęstutis Petrikonis. Prorektorius pasidžiaugė ir užsieniečių susidomėjimu studijomis LSMU. Šių metų priėmimas rodo, kad Universitetas išlieka patrauklus gabiems jaunuoliams iš Lietuvos ir viso pasaulio.

„Manome, kad labai svarbu išlaikyti studijų kokybę. Gabus jaunimas – neatsiejama to dalis“, – akcentavo prof. Kęstutis Petrikonis. Jis pabrėžė, kad universitetas priima tiek studentų, kad galėtų užtikrinti aukščiausią studijų kokybę.

Pasibaigęs Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) bendrasis priėmimas parodė, kad abiturientai šiemet išskirtinį dėmesį rodė sveikatos mokslams. Daugiausiai – 16 proc. stojančiųjų į universitetus rinkosi šios krypties studijas. Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) teigimu, dėl išaugusio specialistų poreikio 2018 metais padidėjo priėmimas į gyvybės mokslų krypties studijas, o stojantieji užpildė visas vietas.

Populiariausiųjų studijų programų dešimtuke šiais metais – net 3 Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) studijų programos. Stojančiųjų į valstybės finansuojamas studijas LSMU, lyginant su 2017 metais, priimta 10,6 proc. daugiau (482 įstojusieji). Susidomėjimą gyvybės ir sveikatos mokslais rodo ir pasiryžusieji mokėti už mokslus (493 įstojusieji). 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Barbora

Barbora portretas
plūsta į LSMU tie užsieniečiai, kurie savo šalyse į valstybės finansuojamas studijas neįstojo. Gal žinot, kodėl ten nėra mokamų studijų? Todėl, kad mediku galima būti tik iš pašaukimo, patiems gabiausiems. O čia UAB'as, kuriame galima už pinigėlius studentauti

aaa

aaa portretas
keista - rezidentai skundžiasi, gydytojai skundžiasi, o konkursai - didžiausi. Akivaizdu, kad jaunimėlis tikisi pralobt/gaut senelių ir prosenelių palikimus .

nuostabu

nuostabu portretas
Beje, ar yra iš užsieniečių studenčių nerūkančių? Vėl dvoks Klinikų liftai, žalos besigydantiems sveikatą...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių