Su amfibijomis pradėtas valyti Kalniečių parko tvenkinys

Kalniečių parko puošmena – tvenkinys. Prie jo visada nemažai žmonių, ypač, kai šilta. Vasarą kaunietės prie tvenkinio mėgsta pasideginti, o vaikai kartais ir išsimaudo. Tačiau tvenkinio dugnas – dumblėtas, o jo pakrantėse – nemažai  žolių ir šiukšlių.

Šią savaitę prie Kalniečių parko gyvenantys žmonės nudžiugo – ilgą laiką neprižiūrėtas, nešvarus tvenkinys pradėtas valyti.

„Vis tikėjomės, kad tvenkinys bus sutvarkytas, pasidarys gražesnis ir švaresnis. Trečiadienį labai apsidžiaugėme pamatę su vandens telkinių  valymo įrenginiu atvykusius vyrus“, - susisiekęs su portalu kauno.diena.lt pasakojo šalia stovinčio daugiabučio gyventojas.

Apsilankiau prie tvenkinio. Ten jau triūsė įmonės „Vandens erdvė“ vyrai.

„Atvykome iš Ignalinos. Mus pasamdė įmonė, prižiūrinti Kalniečių parką.  Iš tvenkinio ištrauksime žoles, šiukšles, išvalysime ir vandens telkinio dugną. Tai darysime su amfibijomis „Truxor“, - mūsų portalui pasakojo su amfibija tvenkinį valantis Ignalinos gyventojas Nerijus Mikulėnas.

Iš tvenkinio ištrauksime žoles, šiukšles, išvalysime ir vandens telkinio dugną. Tai darysime su amfibijomis „Truxor".

Vyrai iš Ignalinos atsivežė dvi amfibijas. Su viena jie dirbo vakar, o šiandien buvo atvežta ir antra. 

Darbus Kalniečių parke stebėjo nemažai vyresnio amžiaus vyrų, kurie džiaugėsi, kad bus išvalytas apleistas tvenkinys.

„Name, kuris stovi šalia tvenkinio, gyvenu jau daug metų. Smagu matyti gražėjantį parką, valomą vandens telkinį. Labai norėtųsi, kad chuliganai nesubjaurotų, nesugadintų, kas jau padaryta. Kai kurie naujai pastatyti suoleliai jau išpiešti, teko matyti, kaip jauni vaikinai virš tvenkinio paleisdavo butelį, o su kitu buteliu taikydavosi į jį. Norėtųsi, kad tvenkinio dugne nebūtų stiklų“, - sakė darbus stebėjęs pagyvenęs vyras.


Šiame straipsnyje: Kalniečių parko tvenkinysKalniečių parkasamfibijos Truxorskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Panevezio ir Siauli bachūras

Panevezio ir Siauli bachūras portretas
Kaunas, agtsigabenkit povandeninius laivus. Va, tai parodysit klase! Visiems bus zapadlo! Ir dar niekas nematys, nebus nepatenkintų. O podvodkėse galima bus ne tik gulbes doroti...

to gyventoja

to gyventoja portretas
gulbes tvenkinyje negyveno, o anciu budavo sociai. leliju irgi buvo, bet jau nebus. taciau pliusu bus daugiau

gyventoja

gyventoja portretas
Išpjovė meldus, nėra kur gulbėms perėti. Vandens lelijas išnaikino, o jos, kiek žinau, įrašytos į raudonąją knygą.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių