Šv. Mišiose Kaune dalyvavo šunys

Šeštadienio rytą Kauno Šv. Jurgio Kankinio bažnyčioje vyko neįprastos šv. Mišios. Kartu su savo šeimininkais jų klausėsi ir keturkojai augintiniai. Taip Pasaulinę gyvūnų globos dieną kauniečius pakvietė švęsti broliai Pranciškonai.

Atėjo palaiminimo

Nors šv. Mišiose buvo meldžiamasi už visus gyvūnus, bažnyčioje susirinko vien tik šunų šeimininkai. Dideli ir maži, sėdintys ant žemės ir laikomi rankose – maždaug valandą įvairių veislių šunys ramiai laukė pamaldų pabaigos.

Ne tokie ramūs ar per dideli, kaip pavyzdžiui, iš Alšėnų atvykęs žirgas Pikaso, buriavosi prie bažnyčios, laukdami šventinės eisenos. „Atėjome palaiminimo ir pristatyti savo žirgyną“, - Kristiną į šventę atlydėjo ne tik šešiametis žirgas, vedamas dviejų žirgyno trenerių, bet ir rudas pudelis. Anot moters, ant Pikaso jodinėja vaikai, žirgas labai draugiškas, todėl dalyvauti eisenoje su juo – jokių problemų.

Palaiminimo laukė ir kaunietis Darius, žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose jau išgarsėjęs su savo pusantrų metų akita inu veislės šuniu Hachiko. „Nevyksta jokių renginių ar švenčių, kur galima būtų dalyvauti su augintiniais. Visi turime gyvūnų, visi juos mylime, norime su jais kažkur išeiti ir dalyvauti. O dabar dažniausiai ką žmonės daro – nuodija juos arba skundžiasi, kad trukdo, - anot vyro, tokie renginiai kaip šis parodo, kad gyvūnai yra pilnaverčiai visuomenės nariai.

Darius su Hachiko palaiminimo buvo atėję ir pernai. Ar kas po to pasikeitė? „Geresnis pasidarė“, - juokėsi kaunietis, pridurdamas, kad iš tikrųjų jo šuo ir taip labai geras.

Šeimos nariai

Akvilė su Lauryna į šventę atkeliavo su 4 mėnesių Stafordšyro terjeru Dzeusu ir dviejų metų toiterjero ir pekino mišrūne Nika. Augintinius merginos iš pradžių buvo nusivedusios ir į šv. Mišias, tačiau jie pradėjo triukšmauti. „Labai dainavo per giesmes“, - juokėsi merginos.

Dzeuso ir Nikos šeimininkė Akvilė juos vadina savo vaikais. Augintinius ne tik visur su savimi vedasi, su jais keliauja, bet ir kartu miega. „Jie ne tik gyvūnai - jie mūsų šeimos nariai. Tėvai turi du taksiukus, tai jie dalyvavo sesers vestuvėse: pasiuvome jiems net rožines varlytes, kad prie visų derintųsi“, - šypsojosi mergina, kurios šeimoje šunys gyveno nuo pat vaikystės.

Pasibaigus pamaldoms daugiau nei pusšimtis šunų, viena katė ir vienas arklys su savo šeimininkais sustojo į šventinę eiseną, kurioje skambant giesmėms apsuko ratą aplink Kauno pilį. Sugrįžusių laukė užtarimo malda ir palaiminimas.


Šiame straipsnyje: šunysGyvūnų dienamišios

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai jau buvo parašyta Biblijoje

tai jau buvo parašyta Biblijoje portretas
13 Artėjant žydų Velykoms, Jėzus nukeliavo į Jeruzalę. 14 Šventykloje jis rado prekiaujančių jaučiais, avimis, balandžiais ir prisėdusių pinigų keitėjų. 15 Susukęs iš virvučių rimbą, jis išvijo visus juos iš šventyklos, išvarė avis ir jaučius, išbarstė keitėjų pinigus, išvartė jų stalus. 16 Karvelių pardavėjams jis pasakė: „Pasiimkite savo paukščius ir iš mano Tėvo namų nedarykite prekybos namų!“ 17 Jo mokiniai prisiminė, kad yra parašyta: Uolumas dėl tavo namų sugrauš mane. (Jn 2)

rrr

rrr portretas
Turiu gerą idėją. Nepriekaištingai 12 metų tarnavusiems šunims, jų šeimininkams iki šuns gyvos galvos mokėti šunišką (nors ir keletą eurų) pensiją.

maciau per televizija,zinios rode

maciau per televizija,zinios rode portretas
vilniaus bernardinu baznycioje kunigai dalino komunija,ir su ta pacia ranka dalinant komunija gloste (laimino) sunis,tokios nepagarbos euharistijai senai bemaciau .JUK TAS PAPROTYS LAIMINTI KOMUNIJOS METU (VAIKUS,ZMONES) YRA NEKATALIKISKAS,TAI PROTESTANTISKA.PROTESTANTAI PRIES SVENTA VAKARIENE,TAIP LAIMINA VAIKUS.NESUPRANTU KATALIKU HIERARHU ,JUK MISIU PABAIGOJE,SIGNUM CRUCIS+(KRYZIAUS ZENJKLU ,LAIMINAMI VISI PAMALDU DALYVIAI ,TIEK VAIKAI,TIEK SUAUGE,IR VISI DALYVAUJANTYS MISIOSE.KAM TA PRIDETINIS PALAIMINIMAS KOMUNIJOS METU? APGAILETINA KAD TOKIA NEPAGARBA SIAIS LAIKAIS EUHARISTIJAI.
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių