Svajone, lik sveika: kauniečio sportininko tikslus į šipulius sudaužė nelaimė kelyje

„Per vieną akimirką sudužo ilgo pasiruošimo pareikalavusi svajonė“, – taip nutikusią nelaimę portalui kauno.diena.lt apibūdina buvęs boksininkas, dabar treneris Daugirdas Šemiotas. Dar ligoninėje būdamas ir su žurnalistais bendravęs vyras ramina – operacija praėjo gerai ir tuoj galės vykti namo.

Vietoje nenustygstantis kaunietis, šiuo metu jau kuris laikas aktyviai besiruošęs gegužės mėnesį Ispanijoje vyksiančioms „Iron“ varžyboms, šią svajonę turės kuriam laikui pamiršti. Dėl visko kalta nelaimė, visai neseniai įvykusi Druskininkuose.

„Treniravausi važiuodamas dviračiu, kadangi intensyviai palaikau sportinę formą. Artėjančios varžybos man buvo labai svarbios. Jau nuvažiavus 75 km, prie pat namų, manęs nepastebėjo iš priekio atvažiuojantis lengvasis automobilis“, – taip nelaimės dieną prisimena Kaune esančio sporto klubo „Daugirdas Gym“ vadovas.

Daugirdo Šemioto asmeninio archyvo nuotr.

Vyras teigia, kad automobilio vairuotoją apakino saulės šviesa ir jis rėžėsi tiesiai į jį. Smūgio metu D. Šemiotas patyrė daugybinius sužalojimus.

„Įvairūs nubrozdinimai, sumušimai, sutrupėjęs kelio sąnario meniskas“, – vardija sportininkas ir užsimena, kad dėl kelio traumos jam buvo atlikta operacija.

Iškart po nelaimės vairuotojas, tiesa, pats esantis medikas, puolė kelti D. Šemiotą nuo žemės.

„Nežinojau, kokias traumas patyriau, todėl jam liepiau manęs nejudinti. Žinau, kad dažnu atveju to daryti sužalotajam negalima. Matyt žmogus pasimetė. Tuomet iškvietėme greitąją medicinos pagalbą ir mane nuvežė į Druskininkų ligoninę. Tačiau čia man tik užklijavo kelis pleistrus ir išleido – esą jokių stiprių sužalojimų nepatyriau“, – kritikos strėlės į šio kurorto medikus leidžia vyras.

Jo žodžiais kalbant, laimė, kad buvo žmonių, kurie paskatino nuvykti pasidaryti tyrimus į Kauną.

Suvokime, kad kelyje visų eismo dalyvių teisės yra lygios, bet jėgos šiek tiek skiriasi. Būkime pakantesni vieni kitiems. Mokykimės tolerancijos kelyje.

„Atvykus į Kauno klinikas man buvo nustatyti visi sužalojimai, sužinojau, kad reikės operacijos. Po jos jaučiuosi gerai, jau rytoj turėčiau vykti namo. Labai sunku išgulėti vienoje vietoje, skaitau knygas vieną po kitos, bet jau noriu kilti iš patalo“, – viliasi sportininkas ir prasitaria, kad nors ir su įtvaru, tačiau tik išėjęs vietoje tikrai nesėdės.

Paklausus, ar turi didelių priekaištų jį partrenkusiam vairuotojui, D. Šemiotas sako kiek pyktelėjęs tik iš pat pradžių.

„Sutinku, kad atidumas būtinas kelyje, bet niekad negali žinoti, kas tavęs laukia. Vairuotojas atsiprašė ir visiškai pripažino savo kaltę. Pykčio tikrai nelaikau ir tikiuosi, kad jam tai bus gera pamoka“, – sako kaunietis.

Į šią nelaimė gan jautriai socialiniame tinklalapyje „Facebook“ sureagavo D. Šemioto žmona Kristina. Moteris labai nusiminė, kad vyrui teks atsisakyti svajonės, kuriai taip ilgai ruošėsi.

„O būna ir taip, kad palūžta ir stipriausi... Per kažkieno neatidumą, neapdairumą Daugirdui tenka atsisveikint su svajone, kuriai ruošėsi gerą pusmetį. Ech, kaip sakant, svajone, lik sveika! Bet žinoma, ačiū Dievui ir angelui sargui, kad viskas baigėsi taip, kaip baigėsi, ir dabar tik galim svarstyti, kad pats gyvenimas liepė šiek tiek sulėtinti tempą, sustoti... Daugirdas dėkoja visiems, artimiesiems ir draugams, už rūpestį ir palaikymą! Siunčia šilčiausius linkėjimus!“ – rašė sportininko širdies dama.

Daugirdo Šemioto asmeninio archyvo nuotr.

Savo įrašą ji baigė kreipimusi į visus eismo dalyvius, o labiausiai – vairuotojus: „Mieli vairuotojai, būkime budrūs kelyje. Vairuokime plačiai atmerktomis akimis. Suvokime, kad kelyje visų eismo dalyvių teisės yra lygios, bet jėgos šiek tiek skiriasi. Būkime pakantesni vieni kitiems. Mokykimės tolerancijos kelyje. Jei žmogus mina dviratį, jis jau yra eismo dalyvis. Ir tikrai yra griežtai draudžiama kliudyti, ar dar geriau, važiuoti tiesiai į jį galvojant, jog jis spės pasitraukti. Būna ir taip, kad nespėja... Saugokime save ir kitus!“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nekas

Nekas portretas
Zmogus planuoja Dievas juokesi

šiaip

šiaip portretas
tuo sportu jis užsiima savo malonumui.

Arnas

Arnas portretas
Jau straipsnio antraštė... KAUNO DIENA tampa DELFI ar 15MIN, tiek bulvarinio mėšlo, kad pyktis ima... Paskaičius straipsnio pavadinimą atrodo, kad sportininkas niekada negalės vaikščioti ar kažkas panašaus....
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių