Sveikatos biuro vadovės kėdę ruošia saviškei?

Savivaldybės delsimas rasti Visuomenės sveikatos biurui direktorių kelia įvairių minčių. Kodėl savivaldybės administracija nutylėjo apie pavasarį skelbtą konkursą ir kodėl skiriamos kompetencijos stokojančios laikinos vadovės?

Stebina nesėkmingi konkursai

"Šių metų kovo mėnesį vyko konkursas Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro direktoriaus pareigoms užimti. Dalyvavo penki kandidatai, tačiau po visų vertinimų raštu ir žodžiu buvo pasakyta, kad nė vienas kandidatas netinka ir bus skelbiamas naujas konkursas", – pasakojo Gintarė (tikras vardas ir pavardė redakcijai žinomi), taip pat dalyvavusi šiame konkurse. Ji stebėjosi, kodėl rugpjūtį, kai "Kauno diena" rašė apie biuro direktoriaus paieškas, savivaldybės administracijos direktorius nė žodžiu neužsiminė apie pavasarį vykusį konkursą.

"Be visų kitų dalykų, reikėjo pristatyti penkerių metų veiklos planą. Kiek žinau, mano planas buvo įvertintas geriausiu balu, tačiau dėl visiškai neaiškių priežasčių, tuomet konkursas baigėsi be rezultatų", – stebėjosi viena iš konkurso dalyvių. Anot jos, tame konkurse dalyvavo ir Kristina Motiejūnaitė, kuri nuo rugsėjo laikinai sės ant Visuomenės sveikatos biuro direktorės kėdę. "Kovo mėnesį ji, kaip ir kiti konkurso dalyviai, netiko tapti direktore. Liepą skelbtame konkurse ji esą viena pateikė dokumentus, bet netiko dėl to, kad neturi vadybinio darbo patirties. O laikinai vadovauti ji vis tiek tinka", – keistus savivaldybės sprendimus svarstė Gintarė.

Jai kilo įtarimų ir dėl liepos mėnesį skelbto konkurso. "Nustebau pamačiusi, kad nėra konkurso paskelbimo datos. Planavau vėl pateikti dokumentus ir dalyvauti konkurse, bet sužinojau, kad jis nutrauktas anksčiau, nei buvo skelbtas dokumentų priėmimo terminas. O vėliau savivaldybė viešai pradėjo aiškinti, kad atsirado tik viena dalyvė – ta pati K.Motiejūnaitė. Konkursą rengę atsakingi savivaldybės administracijos darbuotojai man negalėjo paaiškinti, kodėl konkursas buvo nutrauktas nesulaukus dokumentų pateikimo pabaigos", – pasakojo Gintarė.

Keista specialistės sėkmė

"Kauno diena" neseniai rašė, kad savivaldybė nusprendė neskirti direktore vienos konkurse dalyvavusios K.Motiejūnaitės, nes, pasak savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Petrausko, jai trūksta vadybinio darbo patirties. Tačiau tai netapo kliūtimi skirti ją laikinąja direktore nuo rugsėjo. Kada bus skelbiamas naujas konkursas, administracijos direktorius neįvardijo, tik užsiminė, kad laikinajai vadovei tikriausiai leis padirbėti 3–4 mėnesius, kad pamatytų, ką sugeba.

Pasiteiravus, kodėl Visuomenės sveikatos biuras nuo pernai vasaros neturi nuolatinio vadovo, G.Petrauskas nė puse lūpų neužsiminė apie kovą vykusį konkursą, kai iš penkių pretendentų nebuvo pasirinktas nė vienas.

"Nėra gerai, bet yra taip, kaip yra. Norėjome patikrinti tuo metu paskirtą laikinąją vadovę, turėjome vilties, kad ji tiks, bet rezultatai netenkino. Dabar ieškome žmogaus, kuris kažką keistų, darytų, o ne tik formaliai eitų pareigas", – tikino G.Petrauskas.

Visuomenės sveikatos biuro direktoriaus kėdė liko laisva pernai liepą. Auditoriams užfiksavus pažeidimų biure, o tuometei įstaigos direktorei Astai Garmienei ėmus konfliktuoti su darbuotojais dėl netinkamai panaudotų lėšų grąžinimo į įstaigos biudžetą, galiausiai įstaigos vadovė tiesiog išėjo iš darbo.

Jos pavaldiniai metė akmenį į direktorės daržą ir dėl esą labai įtemptos psichologinės atmosferos darbe. Nepaisant to, A.Garmienės reputacija niekam neužkliuvo, jai sumanius daryti karjerą savivaldybėje ir užimti Sveikatos skyriaus vedėjos kėdę.

Pati K.Motiejūnaitė taip pat nutylėjo dalyvavusi ir kovą skelbtame konkurse direktoriaus pareigoms užimti. "Iš esmės konkurso kaip ir nebuvo, tai negalėjau nei laimėti, nei nelaimėti. Konkursas buvo atšauktas, nes buvo tik vienas žmogus, tai yra aš, padavęs dokumentus. Atitinku visus reikalavimus", – prieš porą savaičių "Kauno dienai" aiškino ji. K.Motiejūnaitė iki rugsėjo dirba vyriausiąja specialiste Visuomenės sveikatos centre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eugenija

Eugenija portretas
Kas tas biuras?Seimo narys Grazulis siule tuos biurus naikinti,taciau nebuvo isgirstas.Ka jie veikia.?Manau gera pinigu plovykla.

Keisti manevrai su Šilainių seniūnija

Keisti manevrai su Šilainių seniūnija portretas
Kauno sav. administracija su Šilainių seniūnija taip pat vykdo keistus manevrus.Panaikino seniūno pav. pareigybę, atleido jį iš darbo, iš biudžeto išmokėjo išeitines kompensacijas. 2016.07.12 d.įsakymu Nr. A-2062 vėl tvirtina Šilainių sen. pav. pareigybės aprašymą, 2016.07.21 Nr.A-2161 rašo įsakymą dėl pokalbio su valstybės tarnautoju, siekiančiu atkurti statusą ir vėl į darbą priima tą patį žmogų, kurio darbo rezultatai nedžiugino. Gal kas gali paaiškinti šio manevro esmę?

Rita

Rita portretas
Nešiau dokumentus tam konkursui liepos mėn. Bet savivaldybės personalo sk. darbuotojos pasakė, kad konkursas atšauktas ir dokumentų nepriėmė, nors terminas jų patekimui dar nebuvo pasibaigęs. Taip ir sako, kad niekas nedalyvavo, nes patys dokumentų nepriiminėjo.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių