Šventinė vežėjų dovana kauniečiams – nauji mažieji autobusai

  • Teksto dydis:

Kultinę frazę „Kaunas tvarkosi“ nuo šiol galima pritaikyti ir miesto viešajam transportui. Nuo pirmadienio Kauno gatvėmis pradės kursuoti nauji bendrovės „Kauno autobusai“ mažieji  autobusai. Jie keleivius veš iš atokesnių miesto vietų.

Nauji mažieji autobusai

Prieš pat didžiąsias metų šventes į Kauno gatves išvažiuos pirmieji iš dešimties dar gamyklos dažais kvepiantys naujutėliai „Mercedes-Benz Sprinter“ mažieji autobusai.

„Dar vasarą keleiviams prižadėjome kardinaliai atnaujinti miesto autobusų ir troleibusų parką, tad savo pažadus kauniečiams žingsnis po žingsnio vykdome. Atlikus keleivių vežimo reguliariais maršrutais analizę paaiškėjo, kad mažųjų autobusų naudojimas pasiteisino visais aspektais – jie ekologiški, manevringi, naudoja mažiau degalų, patogesni keleiviams. Įsigydami naujus autobusus įvertinome ir ekonominį aspektą. Manome, kad kauniečiai nusipelnė šiuolaikiškesnio ir komfortiškesnio viešojo transporto“, – sako UAB „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Pasiteisinusi investicija

Bendrovė dešimt mažųjų autobusų į Kauno gatves išleido ir praėjusiais metais. Investicijos pasiteisino, tad nuspręsta plėsti mažųjų autobusų tinklą. Pirmadienį kelionę miesto gatvėmis pradės trys mažieji autobusai, kiti Kauną pasieks maždaug sausio viduryje.

„Paslaugą mažaisiais autobusais teikiame jau senokai. Pernai bendrovė nusipirko dešimt mažųjų autobusų, šiemet – dar dešimt. Jie važiuoja ten, kur mažesni keleivių srautai, siauros gatvės. Ir savivaldybė mus ragina geriau aptarnauti miesto pakraščius. Tokie nedideli autobusai čia labai tinka, nes gali laisvai prasilenkti, apsisukti ar atlikti kitus manevrus dideliems autobusams nepritaikytose vietose“, – toliau tęsė M.Grigelis.

Naujieji autobusai – žemagrindžiai, pritaikyti neįgaliesiems. Juose įrengta šešiolika sėdimų ir šešios stovimo vietos. Mažieji autobusai turi trejų metų garantiją, tačiau tikimasi, kad, rūpestingai eksploatuojami, jie bent penkerius šešerius metus tarnaus nereikalaudami didesnių investicijų remontui. Autobusai atitinka „Euro 6“ emisijos standartus, tad garantuoja mažesnį išmetamų taršalų kiekį, kartu užtikrina ir ekologiškesnę kelionę.

„Komforto naujuose mažuosiuose autobusuose netrūks nei keleiviams, nei vairuotojams, – teigė „Kauno autobusų“ vadovas. – Juose sumontuotos šiuolaikinės salono šildymo ir kondicionavimo sistemos, patogios sėdimos vietos, erdvi stovinčiųjų keleivių aikštelė, įrengti nauji bilietų žymėjimo komposteriai, lauko ir vidaus informacinės švieslentės.“

Iš „Kauno autobusų“ lėšų į mažuosius autobusus investuota per 900 tūkst. eurų.

Kur važinės?

Naujieji autobusai vežios kauniečius 19-uoju (Skubios pagalbos centras–Palemono keramika), 44-uoju (Kauno pilis–Julicijanavos gatvė) ir 49-uoju (Kauno pilis–Lampėdžiai) maršrutais. Mažieji autobusai puikiai tinka važiuoti šiais maršrutais dėl ne tokio didelio keleivių srauto ir siauresnių gatvių. Kur yra mažesni keleivių srautai, neracionalu naudoti didesnius autobusus tiek dėl jų keliamos didesnės oro taršos, tiek dėl riboto manevringumo.

Naujieji autobusai – tik vienas keleivių aptarnavimo gerinimo etapas. Bendrovės „Kauno autobusai“ artimiausi planai – naujų žemagrindžių troleibusų ir autobusų pirkimas, kuris iš esmės turėtų pagerinti ne tik kauniečių kelionių kokybę, bet ir Kauno įvaizdį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Matijošaitis jau du kart kainas žiauriai mietos transporto kėlė 2016 ir 2017 .Net 25 proc pabrangino 2017 >Dabar Kaune transportas tapo brangiausias Lietuvoje.Kaunas tavrkosi??Matijošaiti ar nemanai kad kainų pakėlimui daug PROTO nereikia -BBD ir yra. O štai Vilnius nekeldamas kainų perka 300 autikų.Ir pensininkams Vilniuje 50 proc nuolaida-ėj alio Kaunas tvarkosi????KUNAS tvarkosi rik platindamas pašto dėžutėsėp propogaminiais žurnaliukais kaip kad Maxima platina savo reklamą su 110 proc nuolaida

...

... portretas
Kokie kuklūs - nutylėjo kad ir bilietai pabrangs.

Romainiai

Romainiai portretas
6 stovimos vietos bet ką daryti kai stovi 15ar daugiau
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių