Taip automobilį statote bei problemos nematote ir jūs? Policija turi blogų žinių

„Ar žiemą automobilių parkavimo taisyklės keičiasi? Nejaugi galima transporto priemonę statyti ir ant apsnigtos pievelės ir už tai negauti baudos?“, – klausia portalo kauno.diena.lt skaitytojas Mindaugas, pasidalijęs ne viena daugiabučių namų kieme užfiksuota nuotrauka.

Ketvirtadienio vakarą Šilainių mikrorajone, Šarkuvos gatvėje, pamatęs netvarkingai paliktus automobilius vyras itin nenustebo. Greičiau tokie vaizdai jam kelia dvejones, ar jis gerai išmano Kelių eismo taisykles (KET).

„Tokių atvejų, ypač daugiabučių namų kiemuose, pastaruoju metu matau išties nemažai“, – sako vyras.

Kauniečiai, gyvenantys tankiai apgyvendintuose miesto mikrorajonuose, greičiausiai prie visomis kryptimis – skersai, vertikaliai ar horizontaliai – paliktų automobilių jau priprato.

Skaitytojo Mindaugo nuotr.

Penktadienio dieną Šarkuvos gatvėje esančiuose daugiabučių kiemuose apsilankęs kauno.diena.lt fotografas įsitikino, kad nemažai miestiečių savo transporto priemones palieka ant žolės. Tiesa, ji apsnigta. Visgi tarp vieno ar kito žalsvo kuokštelio ne itin dailiai atrodo automobilių padangų paliktos vėžės. Kai kuriais atvejais aiškiai matyti – po sniegu tikrai ne asfaltas.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Skaitytojo atsiųstas nuotraukas žadėjo įvertinti ir Kauno pareigūnai. 

„Vairuotojai visuomet turi vadovautis kelio ženklais bei ženklinimu, laikytis visų KET. Jei nėra tam tikrų stovėjimo būdą nurodančių kelio ženklų, automobilį statyti tam nepritaikytoje vietoje draudžiama. Automobilį statyti draudžiama pėsčiųjų perėjose ir arčiau kaip 5 m atstumu prieš jas, ant vejos, šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai arba transporto priemonė nurodyta leidime, išduotame prekiauti viešoje vietoje renginių metu), taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose“, – teigė Kauno policijos atstovė Dovilė Bernotaitė. 

Už tokius pažeidimus pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 2 d. numatyta bauda iki 90 eurų.

Ką policijos atstovė patartų tiems, kurie transporto priemonę palieka nepažįstamoje apsnigtoje vietoje pirmą kartą? Nejau vairuotojui, nenorinčiam gauti baudos, reikia analizuoti, kas slepiasi po sniegu – žolė ar asfaltas?

„Asmenims, važiuojantiems naujoje vietoje, rekomenduotina stebėti aplinką, kelio ženklus ir nepamiršti vadovautis taisyklėmis“, – primena D. Bernotaitė.

Anot jos, gyventojai, pastebėję bet kokį daromą KET pažeidimą, gali apie tai informuoti policijos pareigūnus bendruoju pagalbos telefonu 112 arba naudojantis elektroniniu policijos paslaugų portalu www.epolicija.lt nurodant tikslų pažeidimo laiką ir vietą, taip pat pridedant užfiksuoto pažeidimo nuotraukas.


Šiame straipsnyje: automobilių parkavimasautomobilių stovėjimasŠilainiaiKETapsnigta žolėskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazkas

Kazkas portretas
Ziuriu visi tik verkslent sugeba, kad nera kur masinos pasistatyti. Bet ar kazkas bande spresti sita klausima. Vat viskas baigiasi, kaip pasiuloma susimoket kelis simtus eur ir turet savo masinai vieta. Bet visi nori kad uz juos padarytu kazkas. Taip kad baikit verkt ir kazka pradekit daryt. Gali ir didinti tas baudas, nes kaip atsyla, tai reik vaikscioti per moli. Ziauriai grazu buna gyvent isartuose laukuose

jonas

jonas portretas
atžels ta žolė,geriau miškus gelbeti eikit,o ne žolę,jos aukcionuose nepardavinėja už didesnę kainą,tuoj LIETUVĖLĖ bus plika,net prie sovietų taip nebuvo

vairuotojas

vairuotojas portretas
pensininkai ir piestieji ,kurie neturite masinu ,zolytes myletojai gal patarsit kur statyti masinas ,nes ju daugeja ir dauges, maziau verkit ,eikit i savivaldybes ir pasakykit kad gaila zolytes ,praples aiksteles ,nusluostys asaras ,kitaip ir nebus kaip state ,taip ir statys,i laiptine masinos neivarysi .linkejimai pensininkam kad maziau matytu.
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių