Tarp šiųmečių absolventų – ir įžymybės, ir piršlybos

Šią savaitę Kaunas pilnas absolventų mantijomis pasidabinusių jaunuolių, o gėlių parduotuves užplūdo absolventus sveikinti skubantys jų artimieji.

Birželis – ypatingas universitetų ir kolegijų absolventams. Į jų rankas iškilmingai įteikiami mokslo baigimo diplomai. Iškilmės šią savaitę surengtos Vytauto Didžiojo (VDU), Kauno technologijos (KTU), Lietuvos sporto (LSU), Aleksandro Stulginskio (ASU) universitetuose, Vilniaus universiteto Kauno fakultete. Kitą savaitę diplomais džiaugsis būsimieji medikai.

Tradiciškai mantijomis pasipuošę studentai į diplomų įteikimo šventę ateina nusiteikę džiaugsmingai. Išklausę kartais prailgstančių oficialių sveikinimo kalbų, absolventai su nekantrumu laukia išgirsti savo pavardę, kad galėtų užlipę ant scenos atsiimti diplomą.

Paklausus, koks jausmas apima atsiimant diplomą, kinezeterapijos magistro studijas baigusi mergina pasakojo nesijaudinusi. „Šiandien jaudulio ar kokio didelio nekantrumo nebuvo. Gal kai bakalauro diplomą lipau pasiimti, šiek tiek jaudinausi, bet labiau dėl to, kad eidama neužkliūčiau kur ir nenukrisčiau“ – gėlių puokštes vos išlaikydama juokavo jau buvusi studentė.

Kai kuriems absolventams ši šventė tapo dar labiau įsimintina. VDU ir LSU diplomų įteikimo metu, merginoms užlipus ant scenos, vedėjai paprašydavo daugiau žiūrovų dėmesio. Tuomet netikėtai prie jų ant scenos užlipdavo vaikinai, nešini maža dėžute. Priklaupę ant vieno kelio, aidint plojimams, jie tyliai paprašė savo merginų rankos, o atsakymą palydėdavo dar didesni salės plojimai ir, žinoma, poros bučiniai.

„Pirmą kartą matau piršlybas per diplomų įteikimo šventę, bet tai tikrai buvo netikėta ir originalu. Labai pagirtina, kad vaikinas drąsus ir sugebėjo nustebinti merginą prie tiek daug žmonių“ – įspūdžiais dalijosi netikėtai piršlybų liudininke tapusi absolventė.

Prasidėjus diplomų įteikimo maratonui, miesto aukštosios mokyklos stengėsi mokslus pabaigusiems savo studentams sukurti įsimintinas šventes. Lyg Oskarų apdovanojimuose „Žalgirio“ arenoje KTU diplomai buvo įteikti 95-osios laidos bakalaurams, magistrams bei visiems universiteto mokslo daktarams. Vien šiais metais šį universitetą baigė 2284 studentai.

ASU žemės ūkio srities aukštojo mokslo baigimo diplomą atsiėmė 845 absolventai. Dalis jų teigė grįšiantys į tėvų ūkius, kiti – jau dirbantys arba numatę būsimas darbo vietas žemė ūkio verslo įmonėse ar viešajame sektoriuje. Dalis pirmąją studijų pakopą sėkmingai įveikusių absolventų teigė planuojantys studijas tęsti magistrantūroje.

Vilniaus universitetas Kaune (VU Kauno fakultetas) šiemet paruošė 100 bakalaurų ir 80 magistrų. Į iškilmes negalėję atvykti svečiai jas galėjo stebėti per tiesioginę transliaciją universiteto interneto tinklalapyje.

Tarp populiariausią LSU treniravimo sistemų studijų programą baigusiųjų ir garsių sportininkų pavardės: pasaulio disko metimo čempionas Andrius Gudžius bei žymūs Lietuvos krepšininkai – broliai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai. Mantijomis pasipuošę jie atsėmė sporto bakalauro diplomus. Iš viso LSU šiemet baigė 347 bakalaurantai ir 89 magistrantai.

Lietuvos sveikatos ir mokslo universiteto (LSMU) absolventams dar teks palaukti išsvajotųjų diplomų – jų įteikimo ceremonija „Žalgirio“ arenoje vyks birželio 29 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miau

miau portretas
Juos priglaus Motina Europa

Anonimas

Anonimas portretas
paleido i pasauli armija bedarbiu. Visi i maxima krovejeis dirbti!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių