Elektronikos korporacija „Kitron“ plečia veiklą Kaune

  • Teksto dydis:

Skandinavijos elektronikos gamybos paslaugų korporacija „Kitron“ trečiadienį Kaune atidarė naujas gamybines patalpas ir inžinerinių paslaugų centrą. Čia dirbantys inžinieriai teiks prototipų kūrimo, gaminių dizaino priežiūros, komponentų inžinerijos ir projektų valdymo paslaugas.

„Pastaruoju metu auga gaminių vystymo ir testavimo paslaugų poreikis, todėl vykdome gamybinės infrastruktūros plėtrą Kaune, kuri reikšmingai prisidės prie korporacijos strateginių tikslų įgyvendinimo“, - teigė „Kitron“ grupės prezidentas Peteris Nilssonas.

Teigiama, kad investavus 7,24 mln. eurų pastatytos 5000 kvadratinių metrų ploto patalpos leis įmonei išplėsti turimą gamybinį plotą iki 13.000 kvadratinių metrų bei papildomai sukurti 60 naujų darbo vietų.

„Stabiliai augant, mums yra strategiškai svarbu vystyti inžinerines paslaugas bei plėsti savo pajėgumus. Ypač didelį dėmesį skiriame darbuotojų kompetencijoms ir jų ugdymui, kadangi aukštos kvalifikacijos specialistai, aktyviai dalyvaujantys naujų produktų kūrime, yra didžiausia mūsų stiprybė. Mūsų klientai - į naujas technologijas milijonus investuojančios pasaulinės bendrovės. O norint dirbti su geriausiais, reikia būti geriausiu“, - kalbėjo „Kitron“ generalinis direktorius Mindaugas Šeštokas. Bendrovės vadovas džiaugiasi, jog šiuo metu Lietuvos padalinys sulaukia daugiausiai motininės kompanijos investicijų.

430 specialistų Lietuvoje turinti kompanija yra viena didžiausių bei moderniausių elektronikos produktų gamintojų Rytų Europoje. 95 proc. įmonės elektronikos prototipų ir masinės gamybos produktų eksportuojami į užsienio medicinos, pramonės, alternatyvios energijos, jūrų pramonės, duomenų perdavimo įrenginių įmones. Bendrovės klientai yra pasaulinės korporacijos, tokios kaip „Volvo“, SAAB, „Bombardier“, „Husqvarna“, „Emerson“ ir daugelis kitų.

Elektronikos įranga bus ne tik gaminama, bet ir kuriama Lietuvoje. „„Kitron“ demonstruoja, kaip keičiasi Lietuvos vertės pasiūlymas kitoms užsienio kompanijoms. „Kitron“ vadovas ir jo komanda šioje srityje mums padeda ir tiesiogiai – dalindamiesi savo ekspertinėmis žiniomis ir suteikdami neįkainojamą pagalbą, mėginant pritraukti kitas šio sektoriaus įmones į Lietuvą“, - sakė „Investuok Lietuvoje“ Investicijų plėtros departamento direktorius Justinas Pagirys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hhh

hhh portretas
Darbo biržos skelbimas: „Reikalingi 5 neįgalumą turintys asmenys: Testuotojai: Prijungti mikroschemą prie testavimo stendo, paleisti programą. Detalių statytojai – sėdima darbo vieta. Sustatyti detales.“ Ar čia ne Kitron savo naujoms patalpoms ieško darbuotojų? :) Jau pusę metų ieško.

hh

hh portretas
nu super, smagu matyti Kaune tokių investicijų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių