Tarptautiniame 3x3 turnyre Garliavoje – ir rajono mėnesio žmogus apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Kauno rajono Garliavos sporto ir kultūros centre sekmadienį praūžė pirmasis iš penkių „Hoptrans Winter Open“ 3x3 krepšinio žiemos sezono etapų.

Jame kiek netikėtai triumfavo „Ghetto Basket U23“ ekipa iš Latvijos, kuri pusfinalyje nukovė geriausią FIBA reitingą šiame turnyre turėjusią „Inanomo“ komandą iš Rusijos, o itin atkakliame finale rezultatu 21:16 įveikė Kėdainių „Naniet“. Latvijos komandai atiteko ir kelialapis į vieną iš „Challenger“ tipo turnyrų.

Finalo repeticija įvyko dar grupių etape – tada rezultatu 19:18 pergalę šventė Kėdainių „Naniet“, kurios gretose rungtyniauja Paulius Semaška, Povilas Dambrauskas, Laurynas Danielius ir Medas Kuprijanovas. Būtent ši ekipa po pirmojo etapo išsiveržė į priekį kovoje dėl tapimo Lietuvos 3x3 krepšinio rinktine. Antroje įskaitos vietoje – Trakų „Gealan Baltic“.

Be vyrų elito grupės kovų Garliavoje taip pat vyko ir Kauno rajono moksleivių varžybos. Tarp ketvirtokų nesulaikomai rungtyniavo Lapių moksleiviai, kurie iškovojo visas įmanomas pergales, o finale rezultatu 9:3 įveikė Domeikavos moksleivius. Tarp devintokų pirmajame etape buvo stipriausi Akademijos Ugnės Karvelis gimnazistai.

Krepšinio kovų fone vyko vienų geriausių pasaulio dėjimų į krepšį meistrų bei šokėjų pasirodymai. Taip pat apdovanota Kauno rajono mėnesio žmogumi išrinkta Raudondvario dvaro direktorė Snieguolė Navickienė, iš Kipro parvežusi Kauno rajonui prestižinį Europos kultūrinio turizmo tinklo ECTN ir jo partnerių apdovanojimą už projektą „Raudondvario dvaro žirgyno sutvarkymas ir pritaikymas menų inkubatoriaus veiklai“.

Dėl ECTN apdovanojimų, kurie skiriami kultūros paveldo objektams, pritaikytiems moderniam kultūriniam turizmui, varžėsi 57 finalininkai iš 15 Europos šalių. Raudondvario dvaras, kurio veiklą vertinimo komisija pavadino ypač įdomia ir peržengiančia turizmo ribas, pelnė specialų prizą. S.Navickienė parsivežė diplomą ir Afroditės skulptūrėlę – tarptautinio pripažinimo ženklus.

Garliavos sporto ir kultūros centro salėje aidint plojimams, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas apdovanojo S.Navickienę Kauno rajono garbės ženklu. Jai teko ir Lietuvos 3x3 krepšinio čempionato organizatorių dovana - kelialapis savaitgaliui dviem Birštone.

Projektas turi ryškią socialinę kryptį: Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondas pasirūpino stilinga jaunųjų krepšininkų apranga, o Rimanto Kaukėno fondas rinko lėšas vėžiu sergančiam berniukui.

„Lietuvos 3x3 asociacija savo varžyboms pasirinko Kauno rajoną, nes turime gražias tradicijas ir šiuolaikinį sporto centrą. Ypač smagu, kad į bendrą projektą pavyko įtraukti ir moksleivius“, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Antrasis „Hoptrans Winter Open“ 3x3 žiemos sezono etapas Garliavoje vyks gruodžio 16 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GERAI

GERAI portretas
Neprošal būtų įsteigti ir rajono Dienos žmogaus nominaciją.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių