Paskelbtas sprendimas dėl devynmetės kaunietės įvaikinimo: visuomenė jo nesužinos

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį priėmė sprendimą dėl lietuvės mergaitės įvaikinimo šeimai iš Naujosios Zelandijos, BNS patvirtino teismo atstovė Lina Nemeikaitė. Koks sprendimas byloje priimtas teismas neskelbia.

Taip nuspręsta siekiant užtikrinti nepilnametės teises, priimtas sprendimas paskelbtas uždarame teismo posėdyje, jo rezoliucinė dalis nebuvo skelbiama ir komentuojama viešai.

Pasak teismo, įstatymų leidėjas nėra suteikęs teisės teismui atskleisti neviešus duomenis visuomenės susidomėjimo sulaukusiose bylose.

Pasak teismo, didelis žiniasklaidos susidomėjimas prašomą įvaikinti mergaitę baugino savaite anksčiau vykusiame teismo posėdyje.

„Išnagrinėjus bylą, dėl didelio žiniasklaidos dėmesio mergaitė ir du pareiškėjų nepilnamečiai vaikai bijojo išeiti iš teismo pastato, nesuprato, dėl kokių priežasčių jie tapo susidomėjimo objektu“, – rašoma teismo pranešime.

Pasak L. Nemeikaitės, suinteresuotos pusės apie teismo sprendimą yra informuotos. Jis per 30 dienų nuo jo paskelbimo galės būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Laukdama teismo sprendimo mergaitė gyveno ir laisvalaikį leido kartu su Naujosios Zelandijos šeima Vilniuje, kur pora, į Lietuvą atvykusi su sūnumis, laikinai išsinuomojo būstą.

Praėjusią savaitę Vilniaus apygardos teismas išnagrinėjo didelio visuomenės susidomėjimo sulaukusią bylą dėl tarptautinio įvaikinimo, kai Naujoje Zelandijoje gyvenanti šeima prašė leisti įsivaikinti devynerių metų mergaitę, gyvenančią Lietuvoje.

Ji su seserimi gyveno vaikų globos namuose, turi dar ir brolių.

Butauto Barausko nuotr.

Prieš praėjusią savaitę vykusį teismo posėdį mergaitę pasitikęs teismo psichologas su ja bendravo iki posėdžio, vėliau dalyvavo mergaitei išsakant teismui savo nuomonę, ir išsiskyrė tik pasibaigus bylos nagrinėjimui, informavo L.Nemeikaitė.

Praėjusią savaitę prieš posėdį teismo rūmuose buvo pasirodęs ir mergaitės brolis, kuris kilus skandalui pakeitė nuomonę ir pareiškė norą globoti seserį. Posėdžio dieną užsienyje gyvenantis vyras, kuris į Lietuvą buvo grįžęs dėl sesers įvaikinimo, jau nebebuvo toks kategoriškas ir teigė, kad sesers nuomonei neprieštaraus.

Butauto Barausko nuotr.

Naujosios Zelandijos piliečiai yra pasisakę, kad jeigu teismas nepritartų skubiam įvaikinimui, jie vis tiek siektų įsivaikinti šią devynmetę.

Portalas kauno.diena.lt jau rašė, kad maždaug prieš dvi savaites minėta pora lankėsi Kaune, kur akis į akį pirmą kartą susitiko su mergaite.

Iki šiol kaunietė su norinčiais ją įvaikinti užsieniečiais pastoviai keitėsi nuotraukomis, laiškais ir vaizdo įrašais.

„Ji apie mus žino labai daug. Pavyzdžiui, rodėme, kur lankys mokyklą, kur gyvens“, – sakė vyras. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu būtų sužinoti

Įdomu būtų sužinoti portretas
kaip sekasi įvaikintai mergytei. Ar taip ir nutrūko visi ryšiai jai išvykus į tolimąją Zelandiją?

Zaliakalnietis

Zaliakalnietis portretas
Net gudziais bolševikų valdymo laikais kad ir sufabrikuotu bylų nuosprendžiai buvo nelaikomi paslaptyje buvo skelbiami visuomenei o čia?

ALGIS

ALGIS portretas
Nesuprantu ,teismo podėdis uždaras ,sprendimas neskelbtinas . bet laikraščiai triūbina
VISI KOMENTARAI 90

Galerijos

Daugiau straipsnių