Teismas: Kauno valdžia privilegijavo kapinių priežiūros įmonę

  • Teksto dydis:

Kauno valdžia privilegijavo savo valdomą kapinių priežiūros ir laidojimo paslaugų teikimo bendrovę „Kapinių priežiūra“, nutarė teismas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) antradienį patvirtino gegužės pradžioje Konkurencijos tarybos priimtą sprendimą, kuriuo nustatyta, kad Kauno miesto savivaldybės priimti sprendimai, kuriais įmonei „Kapinių priežiūra“ suteiktos išimtinės teisės teikti kapinių priežiūros, vienišo ar neatpažinto žmogaus palaikų laidojimo ir žmogaus palaikų pirminio vežimo ir laikymo paslaugas, pažeidė įstatymą.

VAAT nurodė, kad savivaldybė turėjo užtikrinti paslaugų teikimą, tačiau tai nereiškia, kad visas paslaugas privalo teikti viena be viešojo konkurso procedūrų paskirta savivaldybės kontroliuojama įmonė „Kapinių priežiūra“. VAAT teigimu, akivaizdu, jog Kauno valdžia ne tik privilegijavo „Kapinių priežiūrą“, bet ir užkirto kelią paslaugas perkantiems vartotojams jas įsigyti iš kitų ūkio subjektų.

Tyrimą Konkurencijos taryba pradėjo 2014 metais gavusi Laidojimo paslaugų asociacijos pareiškimą. Tyrimo metu nustatyta, kad 2008, 2013 ir 2015 metais be konkurso ar kitos konkurencingos procedūros savivaldybė sudarė sutartis su savo įmone „Kapinių priežiūra“ ir suteikė išimtines teises teikti kapinių priežiūros paslaugas.

Konkurencijos taryba nustatė, kad be Laidojimo paslaugų asociacijos narių, pavyzdžiui, bendrovių „Egvalda“, „Praradimas“, „Netekimas“ ir „Užuojauta“, kapinių priežiūros ir laidojimo paslaugų teikimu Kaune suinteresuotos įmonės „Rimtis“ bei „Amžinybės sala“.

VAAT sprendimas per vieną mėnesį nuo jo paskelbimo gali būti apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
"gal ir semia gal ir suvalką iš to pačio banko kaip ir savivaldybės administracijos direktorius ant aruodo pasodino gal ir stafkes užkėlė nepartiniams šerti gal šėrykla kada STT pasidomės, ar slabo?"

pasikeitimai

pasikeitimai portretas
tai kad jau seniai kiti "nepartiniai" tuos aruodus semia...

Anonimas

Anonimas portretas
žiūrėk, po truputį, po truputį, neišsemiami partijos TT aruodai ir baigsis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių