Tituluotas kaunofilas iš pašaukimo

Minint Tarptautinę architektų dieną apdovanota nemažai Lietuvos architektų. Išskirtiniu tarp tituluotųjų paskelbtas Jurgis Rimvydas Palys – "2016 Kauno metų architektas: kaunofilas iš pašaukimo – J.R.Palys".

Profesorius J.R.Palys neslėpė džiaugsmo, kad kolegos įvertino jo gyvenimo veiklą ir išskyrė jauniausią amžiumi bei šiandien vis dar mieliausią širdžiai jo kūdikį – Karinių oro pajėgų Paieškos gelbėjimo postą. Kauniečiui architektui suteikto titulo aprašas turėtų versti kiekvieną architektą siekti šios garbės.

"Metų architekto titulas suteikiamas Jurgiui Rimvydui Paliui, kurio nuosekli kaunofiliška laikysena, architektūrinė veikla ir projektai yra meniški, išskirtiniai ir Kauno tapatumą stiprinantys, todėl gerbtini ir verti ypatingos kolegų pagarbos, dėmesio bei susižavėjimo", – sakoma apdovanojimo tekste.

"Kauno diena" rašė apie paties J.R.Palio aviacinės estetikos kūriniu vadinamą Paieškos gelbėjimo postą. "Tai turi būti specifinės estetikos aviacinis kūrinys. Kaip kosmosas, kaip kosminis laivas, kaip dirižablis. Ten neturi matytis net architekto rankos. Padaryti tikrą, gerą, funkcionalų daiktą, aviacinės estetikos įvaizdį, kurio su niekuo nesumaišytum", – vizijas, tapusias tikrove, dėstė profesorius.

Architektas atviravo, kad tik gavęs pasiūlymą projektuoti Paieškos gelbėjimo postą pasijuto esąs savo stichijoje. J.R.Palys neabejojo buvęs pakviestas ten, kur ir turi būti. Jis iš pat pradžių neabejojo, kad projektuodamas Paieškos gelbėjimo postą parodys tai, ką moka geriausiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Pletkininkas ne architektas

MU MU

MU MU portretas
Kodel Kaune neliko seno restorano ar kavinės ,su savo aura?

Kaimieciui

Kaimieciui  portretas
is prigimties nekiltu ranka naikinti Metropolio dekoro...Ta gali padaryti tik pinigu vergas. Tai priekaistai ne p.Paliui, o miesto valdziai,bet visi miestieciai,vadovaujami architektu turetu kovoti uz architekturos issaugojima.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių