Tradiciniame turnyre laukia nauji iššūkiai

Artėjant dienraščio "Kauno diena" teniso dvejetų turnyrui – registracijos įkarštis: dalyvių gretas kasdien papildo nauji žaidėjai.

Tradicinis "Kauno dienos" ir "ecoTennis" aikštyno projektas vėl sulaukė didelio teniso entuziastų dėmesio. "Kaip ir pernai, varžybas planuojame keturioms grupėms. Jau dabar aišku, kad greičiausiai subursime vyrų mėgėjų dvejetų grupę, paskui ją išskaidysime į dvi – stipresnių ir silpnesnių duetų. Manau, kad artimiausiu metu paaiškės visos moterų varžybų dalyvės. Grupėje, kurioje žais profesionalų ir mėgėjų dvejetai, dar yra laisvų vietų, bet kai kurie patyrę tenisininkai pirmiausia atlieka žvalgybą – domisi, kas jau užsiregistravo, kokio lygio konkurentų galima tikėtis. Įvertinę savo galimybes, jie dažniausiai paraiškas pateikia prieš pat varžybas", – portalui kaunodiena.lt papasakojo turnyro direktorė, "ecoTennis" projektų vadovė Eglė Sandu.

2014-aisiais pagrindinius prizus moterų grupėje iškovojo Nijolė Makarevičienė ir Birutė Adomavičienė, vyrų A grupėje (profesionalas ir mėgėjas) – Simas Malakauskas ir Rimas Sajus, B (mėgėjai) – Arūnas Rozga ir Rolanas Išganaitis, C (mėgėjai) – Linas Bitinas ir Virgis Pileckis.

Pernai lapkritį savo penktąjį gimtadienį paminėjęs "ecoTennis" – didžiausias uždarų teniso ir padelio teniso kortų aikštynas mūsų mieste. Šioje bazėje veikiančioje Kauno teniso akademijoje žaidimo įgūdžių semiasi ir vaikai, ir suaugusieji.

"Džiaugiamės, kad daugėja ir padelio teniso mėgėjų. Šiuo metu kviečiame juos dalyvauti mūsų turnyre "Padel open", bus dar du etapai: kovo 28-ąją ir finalinis – balandžio 11-ąją", – sakė E.Sandu.

Dinamiškasis padelio tenisas – teniso ir skvošo derinys, žaidžiamas mažesnėje nei įprastas kortas uždaroje aikštelėje, kurioje galima atmušti ir nuo sienos atšokusį kamuoliuką. Lietuvos padelio teniso federacija įkurta 2014-ųjų sausį, jos prezidentas – žinomas penkiakovininkas, olimpinis vicečempionas Andrejus Zadneprovskis.
Tarp žaidėjų, jau užsiregistravusių dalyvauti "Kauno dienos" dvejetų turnyre, yra ir padelio teniso mėgėjų.


Šiame straipsnyje: sportastenisasrungtynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių