Tragiškos būklės gatvė varo į neviltį: kauniečių nepasiekia ir rinkėjo kortelės

Jazminų gatvėje jau ne pirma savaitė atliekami vamzdynų kasimo darbai. Dėl to neasfaltuota gatvė tapo visai nepravažiuojama. Į gilias purvo duobes klimpsta ne tik vietos gyventojai, bet ir rinkėjo korteles vežiojantys asmenys.

Rinkėjo kortelės per purvus

Jazminų gatvės gyventojai kreipėsi į „Kauno dieną“ ir informavo apie tragišką gatvės būklę. Dėl vykdomų vamzdyno tiesimo darbų gatvelė, vedanti į namus, tapo tikru išbandymu. Lengvieji automobiliai tiesiog paskęsta giliose purvo duobėse. Vienas tokių automobilių kauniečiams vežė rinkėjo korteles.

„Prieš rinkimus, mano gatvės vaizdas toks“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Jonas Vaičenonis ir kartu pasidalijo gatvės nuotraukomis. Jose užfiksuota, kaip žvyrkelis virto tikra purvo vonia, pro kurią pravažiuoti yra labai sunku.

„Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.

Vietos gyventojas pranešė, kad ketvirtadienį purvo ir duobių keliu važiavo ir Vyriausiosios rinkimų komisijos atstovai, vežę gyventojams artėjančių savivaldybės tarybų rinkimų balsavimo korteles. Deja, kelias jiems buvo neįveikiamas.

Ko tik nedarėme, ir lentas dėliojome, ir kasėme visą tą molį. Skambinome į draudimą, atsiuntė automobilvežį, tačiau jis negalėjo iki vietos privažiuoti.

„Vakar užklimpo rinkimų komisijos narė, vežusi balsavimo korteles. Prakeikė daugelį. O mums, paprastiems kauniečiams, tokie vaizdai po tik ką atliktų darbų vamzdžius tiesiant, nuotaikos tikrai nekelia. Nežinom net ir už ką balsuot, nes pažadų daug“, – toliau dėstė J.Vaičenonis.

„Kauno diena“ pasikalbino vyrą ir telefonu. Kaunietis sakė, kad vamzdynų tiesimo darbai prasidėjo maždaug prieš tris savaites. Iki tol gyventojai namus laisvai pasiekdavo, šią neasfaltuotą Jazminų gatvės dalį kartais pagreideriuodavo, tačiau po kasimo darbų, pasitinka išmaltos didelės duobės.

„Buvo normalus žvyrkeliukas, o dabar, kai kilstelėjo oro temperatūra, ji pasidarė tokia. Galbūt darbai buvo atliekami netinkamu laiku, gal kažkas neteisingai padarė, nes dabar visose kasimo vietose žvyras pilamas tiesiog į balą, o tai neduoda jokio efekto. Mašinos laužomos. Visų kaimynų įvažiavimai purvini. Nuostolių tikrai visi gyventojai patiria“, – apie situaciją pasakojo vietos gyventojas.

Jis tikino, kad tai jau ne pirmas incidentas, susijęs su vamzdynų tiesimo darbais. Kaimynai jam pasakojo, kad darbininkai buvo nukirtę telekomunikacijų liniją, taip pat dėl kasimų buvo pažeistas dujotiekis, kai kam buvo sutrikęs ir vandens tiekimas.

„Dabar po atliktų darbų negalime normaliai privažiuoti iki namų. Situacija iš tiesų liūdna. Palikti automobilį kažkur kitur iš per tuos pačius purvus su visais daiktais klampoti iki namų taip pat nėra išeitis“, – pridūrė J.Vaičenonis.

Vos išvadavo automobilį

Į redakciją paskambino ir kita Jamzinų gatvės gyventoja. Andžela papasakojo, kaip teko iš purvo duobės vaduoti šeimos automobilį. Teko imtis įvairių priemonių ir pavargti ne vieną valandą tam, kad transporto priemonė neliktų nakvoti gilioje purvo duobėje.

Moteris pasakojo, kad ketvirtadienį apie 21 val. kartu su vyru keliavo namo, tačiau automobiliu jų nepasiekė. Ji tikino, kad purvų ir automobilių ratų išmaltame Jazminų gatvės ruože nėra jokių ženklų, jog pravažiuoti negalima, todėl ir įklimpo.

Vakar užklimpo rinkimų komisijos narė, vežusi balsavimo biuletenius. Prakeikė daugelį.

„Ko tik nedarėme, ir lentas dėliojome, ir kasėme visą tą molį. Skambinome į draudimą, atsiuntė automobilvežį, tačiau jis negalėjo iki vietos privažiuoti dėl to, jog darbininkai savo techniką buvo užstatę dalį pravažiavimo. Kvietėme ir policiją, jie užfiksavo įvykį. Galiausiai, iškasę dalį molio, automobilį pavyko ištraukti su dukros visureigiu. Gal iki kokios 2 val. nakties trukome“, – apie tai, kad traukiant automobilį iš purvo duobės reikėjo įdėti daug pastangų, kalbėjo Andžela.

Kauno policijos atstovai patvirtino, kad toks pranešimas buvo gautas. Policijos atstovė spaudai Justina Kazragytė portalui kauno.diena.lt sakė, kad pranešėjai sakė, kad įklimpo automobilis, norėjo, kad būtų pastatyti ženklai, tačiau tokiu klausimu reikia kreiptis į miesto savivaldybę.

„Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.

Vietos gyventoja Anždela tikino, kad kol kas automobilį paliko toliau nuo namų, ant asfaltuotos Jazminų gatvės dalies, o į namus grįžo pėsčiomis.

„Su automobiliu negalime grįžti namo, parėjome palei mišką, tai bent kiek sausiau. Nei šiukšlių išvežimo mašinos čia nevažiuoja. Mums turi atvežti didesnį daiktą, nežinau, ką reikės daryti, nes ir jie čia neprivažiuos. Niekas mūsų neinformavo, kad čia kas, niekas neužtikrino to, kad galėtumėme normaliai grįžti į namus“, – tikino kaunietė.

Bus sutvarkyta?

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su bendrovė „Gensera“, kuri atlieka vamzdynų tiesimo darbus minėtoje Jazminų gatvėje. Atstovai tikino, kad situacija žinoma ir per penktadienį turėtų būti viskas sutvarkyta.

„Dalis Jazminų gatvės buvo prakasta anksčiau, tad ši dalis sutvarkyta. Dalyje prie miško buvo kasta šią savaitę, tad ten yra supiltas smėlis ir skalda, bet kadangi yra atšilimas, gavo vandens, galėjo žmogus kažkur ir įsmukti. Vakar vakare gavome skambutį, kad įvyko toks įvykis, penktadienį nuvažiavome pažiūrėti, kur yra susmukimas ir jis tvarkomas. Likusios gatvės kasti neketiname, darbai bus vykdomi gręžimo būdu“, – aiškino gamybos direktoriaus pavaduotojas Liutauras.

Jis tikino, kad penktadienį buvo trombuojama ir tankinama perkasta Jazminų gatvės dalis. Anot jo, iškasose užpiltas naujas gruntas, tad darbai turėtų per penktadienį jau būti baigti ir gyventojams neturėtų daugiau kilti problemų grįžtant į namus.

Padėtis nepasikeitė

Pavakarę su portalu susisiekęs J. Vaičenonis pranešė, kad darbininkai šiandien čia tikrai buvo apsilankę. Tačiau pažadai padėtį ištaisyti, rodos, iki galo nebuvo ištesėti.

Kaip pasakojo pašnekovas, darbininkų užpilta skalda padėties nepagerino – gatvė vis vien liko beveik nepravažiuojama, o ir pėsčiomis įveikiama sunkiai.

Tuo tarpu visą penktadienio dieną namuose praleidusi Andžela bendrovei turėjo dar daugiau priekaištų.

„Kitoje gatvės dalyje, mūsų pusėje, visai nieko nedarė. Buvau namie ir viską mačiau“, – teigia moteris ir dalijasi penktadienio pavakarę darytomis nuotraukomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
vienas patarimas neberinkite matjosaicio o reikia ziureti padoru zmogu kad ziuretu tvarka o ne griautu ir kaip kurmiai neknistu begalo ir pabaiogos kad butu saziningas o ne susirgusio pinigu vergo

Kaunietis

Kaunietis portretas
Ne partija rinkime i merus, bet sazyninga(ne vagi), protingą ir darbstu kaunieti rinkime i merus.

Kaunieciams

Kaunieciams portretas
Nepatinka balos - issirinkite konservatas i valdzia, tada jum bus kaip prie konservatu valdymo Panevezyje.... Ilgus metu Panevezi valde konservatos nieko nesitvarke, rupinosi tik kaip ka susiprichvatizuoti.... Neiskente vienos "Rozyno" gatves gyventojai susimete, susitvarke kanalizacijas ir kitas komunikacijas, asfaltavo keliuka ir ivaziavimus i kiemus ir tada konservatos atvaziavo ir viska isdauze, islauze, dar uzdejo milziniskas baudas uz "savivaliavima", nes matai "runkeliai" isdriso kazka pasidaryti nemokedami kysiu konservatoms ;)))))))))))
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių