Trečiojo amžiaus universitetas ir toliau auga

  • Teksto dydis:

Per 630 vyresnio amžiaus gyventojų į Kauno rajono Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) paskaitas ir kitus užsiėmimus rinksis jau dvylikoje seniūnijų. Prie gausios pakaunės TAU bendruomenės prisijungė Ežerėlio fakultetas.

Ežerėlio fakultete mokysis 45 seniūnijos senjorai. Šiemet plečiasi ir TAU veiklų turinys. "Šiais metais, be jau įprastų ir pamėgtų sveikos gyvensenos, dvasinio tobulėjimo, kultūros temų, atsiras ir praktinių veiklų", – pasakojo Kauno rajono TAU rektorė Edita Žaromskienė, Domeikavos laisvalaikio salėje pradedant septintuosius universiteto mokslo metus.

Atrodo, kad viena įdomiausių veiklų bus siuvinėjimas – universiteto lankytojai per mokslo metus ketina išsiuvinėti visų 25 Kauno rajono seniūnijų herbus. Mokslo metų pabaigoje jie bus susiūti į vieną pano (meninę kompoziciją) ir padovanoti savivaldybei.

Senjorai tradiciškai megs šiltas kojines, jas prieš žiemos šventes dovanos seneliams ir vaikams, dalyvaus protų mūšiuose, vyks į keliones. Studentai jau yra aplankę vienuolika pasaulio valstybių, gruodžio mėnesį svečiuosis Berlyne. Kur vykti pavasarį, jie balsavo įbesdami smeigtukus į salėje pakabintą pasaulio žemėlapį.

Universiteto paskaitas ir įvairias veiklas, vykstančias kultūros centruose, seniūnijų patalpose, bibliotekose, mokyklose, kaip ir kasmet nemokamai, savanorystės pagrindais, ves įvairių universitetų lektoriai, profesoriai, kiti specialistai.

"Universiteto veikla yra prasminga ir reikalinga. Bet kokio amžiaus žmogus gali šviestis, tobulėti ir taip daryti savo gyvenimą prasmingą. Besimokanti visuomenė yra visos žmonijos vystymosi ir gerovės pagrindas", – kalbėjo Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Šiais metais, be jau įprastų ir pamėgtų sveikos gyvensenos, dvasinio tobulėjimo, kultūros temų, atsiras ir praktinių veiklų.

Universiteto mokslo metų atidarymo šventę užbaigė grupės "Ainiai" koncertas retro tema. Jos atliekamas tarpukario garsenybių Danieliaus Dolskio ir Antano Šabaniausko dainas šventiškai pasipuošę senjorai lydėjo gausiais plojimais.

Kauno rajono Trečiojo amžiaus universiteto steigimą inicijavo Kauno rajono savivaldybė, jo veiklą koordinuoja Kauno rajono švietimo centras. Savivaldybė iš savo biudžeto finansuoja dvi pagrindines programas – Visuomenės sveikatos rėmimo ir Kultūros renginių, skirtų atkurtos Lietuvos valstybingumo šimtmečiui.

TAU veikia Babtų, Domeikavos, Garliavos, Kačerginės, Karmėlavos, Lapių, Neveronių, Raudondvario, Ringaudų, Vilkijos, Zapyškio ir Ežerėlio seniūnijose. Naujus studentus TAU priima visus mokslo metus.

Nuo Kauno rajono TAU įsteigimo šį neformalų universitetą baigė per 2,5 tūkst. rajono gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Ten labai neįdomu, todėl žmonės neina............ Galėtų nors po Lietuvą pavėžint nemokamai.

nereikėtų vadinti universitetu

nereikėtų vadinti universitetu portretas
tiksliau būtų senjorų laisvalaikio grupės ar pan.nes negauna žmonės ten jokio reglamentuoto išsilavinimo

trečias amžius

trečias amžius portretas
vyrų žiūriu beveik nerasta
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių