Treniruotės – tarp šunų ir šiukšlių

"Baisu, koviniai šunys laksto po aikštę, neaišku, kuo viskas gali baigtis", – pasakojo Vytautas Vasilenka. Daugelį metų įvairaus amžiaus Kauno regbininkus treniruojančio specialisto teigimu, žaidėjai net svarbiausioms varžyboms priversti rengtis vienoje aikštėje su šunimis, tarp stiklo šukių ir išmatų.

Agresyvūs ne vien keturkojai

Kaune, Partizanų g. 192, esančio regbio stadiono būklė audringas diskusijas kelia jau ne vienus metus.

Pastaraisiais metais regbininkai nebegali nei ramiai dirbti per treniruotes, nei rengti varžybų. Šunis iš aikštės jiems tenka vaikyti netgi per rungtynes.

Ilgametis Kauno regbio klubo "Ąžuolas" vadovas V.Vasilenka teigė, kad šį sezoną dėl šunų atakų regbininkai negalėjo negalėjo normaliai rengtis svarbiausioms sezono varžyboms.

"Neseniai Kaune buvo numatytas regbio "Top" lygos 2-asis turas – rimtas turnyras, kuriame dalyvauja geriausios mūsų šalies komandos ir svečiai iš Latvijos. Prieš rungtynes su latviais mes labiau jaudinomės ne dėl žaidėjų sportinės formos, bet dėl to, ar pavyks parengti aikštę, kad ji bent minimaliai tiktų žaidimui", – aiškino V.Vasilenka.

Jo žodžiais, prieš Kauno "Žalgirio" (buvusio "Ąžuolo") akistatą su Kekavos "Transact Pro" (Latvija) ekipa savivaldybės žinioje esanti aikštė atrodė kaip po karo – pridergta, prišiukšlinta, nusėta stiklo šukėmis, šunų išrausta.

Be to, net susirinkus žaidėjams ir ėmus rengtis varžyboms, kai kurie aplinkinių namų gyventojai į stadioną tyčia paleido šunis. Išvydę agresyvius keturkojus, regbininkai ėmė ieškoti pagalbos, tačiau veltui.

Šaukėsi policijos

"Viešosios tvarkos skyriaus tarnyba savaitgaliais nedirba. Dabar, kilus konfliktui, skambiname į Dainavos policijos komisariatą, po to – ir Bendruoju pagalbos telefonu. Policininkai atvyksta greitai, tačiau, pamatę juos, nedrausmingi gyventojai pasprunka, o pareigūnams išvykus situacija kartojasi", – skėsčiojo rankomis V.Vasilenka.

Jo nuomone, įvedant tvarką pareigūnams pakaktų surengti kelis reidus anksti rytais ar vakarais po darbo, kai šunų stadione – daugiausia.

"Problemą reikia spręsti, nes situacija – gėdinga ir ji kartojasi. Net baisu pagalvoti, kokį įspūdį apie mūsų miestą susidarė čia žaidę Latvijos sportininkai? O ką pagalvojo žalgiriečių treneris iš Pietų Afrikos?" – klausė pašnekovas.

Pergalės dar laukia

Tąsyk pašaliniai nesklandumai Kauno "Žalgirio" ekipai, treniruojamai Pietų Afrikos Respublikos (PAR) specialisto Siyabulelos Mlalandle, nepadėjo palaužti Kekavos "Transact Pro" regbininkų – pastarieji paskutinę rungtynių minutę išplėšė pergalę 17:14.

Per trečio "Top" lygos turo dvikovą žalgiriečiai metė rimtą iššūkį daugkartinei Lietuvos čempionei Šiaulių "Vairo-Kalvio" komandai – pirmavo 12:0. Vis dėlto vėl į čempiono titulą nusitaikęs "Vairas-Kalvis" atsitiesė ir laimėjo 33:22.

Rugsėjo 24-ąją kauniečiai išmėgins jėgas su "Baltrex-Šiauliais", spalio 1-ąją – su Latvijos atstovais, o 8 d. – su "Vairu-Kalviu".

"Vairas-Kalvis" laimėjo visas trejas "Top" lygos pirmojo rato rungtynes, "Baltrex-Šiauliai" – dvejas, "Transact Pro" – vienas, o "Žalgiris" kol kas nepatyrė pergalės džiaugsmo.


Šiame straipsnyje: regbissportaskaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ŠUNIUKAS KAKIUKAS

ŠUNIUKAS KAKIUKAS portretas
Ir as taip sakau....belenkiek sunu. Geriau jau skrepliuojantys seniai, alkoholikai, semkiu spjaudytojai, uostytojai, vanotojai, yorksyrai ir BMW

tai

tai portretas
reikia teritoriją aptverti!!!!! Juk tai regbio stadionas, o ne šunų!!!!

Praeivis

Praeivis portretas
Reikia organizuot protestus prie mentiniu kad tie triperbarai imtu baust tokius sunsnukius su sunim.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių