Turguje pabrango braškės, atsirado mėlynių ir agrastų

Kauno turguose pabrango braškės. Truputį atpigo bulvės ir agurkai, žymiau – lenkiškos trešnės. Pagaliau galima nusipirkti agrastų ir mėlynių.

Pirkėjams patinka, kai kainos nesikandžioja. Tokios kainos yra  Kovo 11-osios gatvėje esančioje turgavietėje. Joje šiandien agurkų kilogramas tekainavo 0,30 euro. Praėjusios savaitės viduryje už kilogramą agurkų reikėjo mokėti brangiau – 0,35-0,40 euro.

Sumažėjo ir normalaus dydžio bulvių kaina. Dabar kilogramą bulvių galima nusipirkti už 0,45 euro. Prieš savaitę šioje turgavietėje bulvės kainavo 0,60 euro.

Daugelyje kitų prekybos vietų ir agurkai, ir bulvės kainuoja kur kas brangiau. 

Liūdnesnė žinia braškių mėgėjams. Šių uogų sezonas artėja į pabaigą, todėl jos brangsta. Prieš pusantros savaitės lenkiškų braškių buvo įmanoma nusipirkti už 1,15 euro, prieš savaitę – už 1,45 euro, o šiandien per pietus Kovo 11-osios turgavietėje lenkiškų uogų jau nebuvo.

„Ateikite rytoj ryte. Pardavinėsime po 1,80 euro. Lenkiškas. Lietuviškos brangesnės“, – sakė pardavėja.

Lenkiškų trešnių kaina šioje turgavietėje nukrito iki 1,80 euro už kilogramą.  Praėjusią savaitę trešnės kainavo 2,40 euro.

Mėlynių kaina kol kas nedžiugina – 3 eurai už litrą. Už agrastus prašoma 2,20 euro. Pigiau agrastų (už 1,90 euro) galima nusipirkti Kovo 11-osios gatvėje, šalia „Iki“ prekybos centro, esančiuose kioskuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

netikiu

netikiu portretas
kad jau yra mėlynių miškuose,nebent mėlynanosių,,,,

ooooooooooooooba

ooooooooooooooba portretas
tarp mėlynių ir agrastų, pilni krūmai pide.... rastų :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių