Turgus svarbiau nei neįgalieji?

Kauniečiai stebisi prekiautojų elgesiu: dėl verslo jie okupuoja neįgaliųjų ženklu pažymėtas automobilių stovėjimo vietas. Viešosios tvarkos skyriaus specialistai žada to netoleruoti.

Socialiniame tinkle "Facebook" kauniečiai pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti, kaip Žemaičių plente, ties prekybos centru, prekybinis autobusiukas užstoja net kelias neįgaliųjų vietas. Žmonės pradėjo piktintis, kad verslas svarbiau nei žmogiškumas.

"Vyti lauk šiuos turgeivius nuo neįgaliųjų vietų! Košmaras. Nei praeiti, nei pravažiuoti negalima. Tam juk yra turgaus aikštelės", – grupėje "Kur stovi policija Kaune" užfiksuotais vaizdais pasidalijo kaunietis.

Nuotrauka įžiebė aršią diskusiją. Vieni kauniečiai siūlė fiksuoti tokių prekiautojų automobilių valstybinius numerius ir informaciją perduoti policijai. Kiti jokios problemos nematė ir pasiūlė vairuotojams tiesiog apvažiuoti ir automobilius pastatyti kitoje vietoje, tačiau tai sulaukė negalią turinčių žmonių pasipiktinimą.

"Ar bent įsivaizduojate, kaip sudėtinga neįgaliajam apvažiuoti, kitur pastatyti automobilį. Paskui nuo tolimiausio aikštelės kampo eiti į prekybos centrą. Juk reikia ir vežimėlį išsitraukti, ir plačiau duris atverti. Dažnai neįgaliųjų vietos užimamos, o kai paprašai pasitraukti, sulauki užgauliojimų. Baikite vieną kartą tyčiotis iš žmonių", – rašė kitas socialinio tinklo vartotojas.

Dažnai neįgaliųjų vietos užimamos, o kai paprašai pasitraukti, sulauki užgauliojimų. Baikite vieną kartą tyčiotis iš žmonių.

"Kauno diena" pasidomėjo, kaip šią situaciją vertina Kauno miesto savivaldybės atstovai ir ką ketina daryti.

"Kad būtų laikomasi kelio ženklų – ir mūsų, ir policijos reikalas, bet pastaruoju metu daugiau dirbame mes. Nuo metų pradžios labai aktyviai stebime automobilių statymą mieste. Į minėtą vietą išsiuntėme ekipažą ir stengsimės ateityje dar daugiau dėmesio skirti neįgaliųjų vietoms tikrinti", – sakė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius.

Kauno savivaldybės viešųjų ryšių atstovai patikino, kad netoli Žemaičių pl. 23 pastato trečiadieniais išduotas leidimas ūkininkų turgeliui. Turgelio organizatorius – žemės ūkio kooperatyvas "Lietuviško ūkio kokybė". Susisiekus su organizatoriumi, gautas patvirtinimas, kad užfiksuotas prekybininkas yra turgelio dalyvis. Vadovas atsiprašė už susidariusią situaciją ir pažadėjo, kad daugiau tai nepasikartos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vladas

Vladas portretas
Galvojat,kad tiem praeiviams rupi ,kad uzstatytos neigaliuju vietos? Klystate,nes yra tokia zmoniu grupe,kurie nesiojasi,,lupa"ir atidziai ziurineja kur prikibti.

Lina

Lina portretas
Ši vieta puikiai žinoma ir neįgaliesiems vietų tikrai pakankama,o šis turgelis labai reikalingas,žmonės patenkinti ir laukia nuo ankstyvo ryto.

Taigi

Taigi portretas
A tai jau visi neįgalieji su judėjimo negalia? Ar tik šiaip aršūs, reikalaudami išskirtinių teisių? Manau, tikrai reikėtų dažniau peržiūrėti tuos neįgalumus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių